Tavernes s’adhereix al programa ‘Viles en flor’ per a potenciar el patrimoni vegetal i paisatgístic

0
606
Un dels moments de la recepció.

L’ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha rebut la visita del jurat professional del programa ‘Viles en flor’. Esta iniciativa, impulsada per la Confederació d’Horticultura Ornamental (CHO), i a la qual s’ha adherit Tavernes, pretén potenciar el patrimoni vegetal i paisatgístic dels municipis.

El programa ‘Viles en Flor’ reconeix públicament els projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que són un exemple a seguir en la millora i potenciació dels espais verds urbans. En este sentit, promou la transformació de distints racons de pobles i ciutats a través de la renovació i creació de noves àrees verdes.

Una vegada adherit a la iniciativa, el municipi ha estat considerat ‘Vila en flor’. És per això que Tavernes ha rebut el jurat encarregat de valorar la realitat mediambiental de la localitat i els objectius i plans que pretenen desenvolupar-se en el futur. Els tècnics mediambientals i les autoritats municipals responsables han acompanyat el jurat per diferents zones de la ciutat i la platja, com la Torre de Guaita o l’Ullal Gran.

Després de ser valorades la resta de ciutats i pobles participants, l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat (ASFPLANT) lliurarà, en una gala que es celebrarà al mes d’octubre, els guardons als municipis amb millor puntuació segons els criteris establerts.

Tavernes de la Valldigna, amb una població de 17.336 habitants i uns 255.492 m2 d’espais verds, gaudeix d’un percentatge d’espais verds de 14,73 m2/habitant, superant així els 10 m2/habitant recomanats per les organitzacions internacionals i la mitjana espanyola de 12.46m2/habitant.

Els recursos destinats al manteniment de les zones verdes ascendeixen a una quantia anual de 302.207€/any. Tenint en compte les dades esmentades anteriorment la relació entre els recursos destinats al manteniment de la superfície verda i enjardinada equivalen a 1’477€/m2.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here