Tavernes presenta un projecte d’embornals de CO2 a la Valldigna

0
976
Un dels moments de la visita.

L’ajuntament de Tavernes ha presentat este matí el projecte «Bosc Alpesa» d’embornals de CO2 a la Valldigna, un treball conjunt entre l’Ajuntament, l’empresa local Alpesa i Porcelanosa.

Entre els objectius destacats hi ha reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, previndre incendis forestals, millorar la planificació i gestió forestal i donar valor als espais naturals i urbans degradats.

D’esta manera, es busca recuperar les àrees forestals de la xarxa natura 2000 i altres espais naturals i urbans per a generar embornals de CO2.

L’alcalde, Jordi Juan, ha comentat que «la riquesa ambiental i paisatgística de Tavernes es enorme i estic convençut que els recursos que tenim són dels més competitius del País València. L’Ajuntament, com no és aliè a eixes circumstàncies té un seguit de projectes per a posar en valor esta riquesa medi ambiental. Volem implicar no només a la Generalitat, sinó també a la Unió Europea, per fer del medi ambient la nostra manera de ser».

Les zones on s’actuaria són vuit, entre elles, la muntanya de l’Ombria, zona on va existir fins fa uns anys un abocador de fem. Entre altres indrets, hi hauria l’Ullal Gran, on existeix actualment un projecte conjunt entre Diputació i Ajuntament per a recuperar-lo i instal·lar-hi un observatori d’ocells; les Creus, muntanya que l’any passat va patir un greu incendi; el Parc del Llac, el Parc del Nord, el del Molló i el dels Vents, i els LIC dunes de la Safor, més de 2,5Km lineals de dunes protegides per la Unió Europea.

Julià Àlvaro ha conegut tot allò que l’Ajuntament està fent i ha assenyalat que «tenim un paisatge que hem de ser capaços de preservar i cuidar, i això no només és una qüestió de responsabilitat amb el medi ambient, sinó també es una eina de futur, de creació de llocs de treball, de sostenibilitat. En este sentit, este projecte és una molt bona iniciativa que pretén compensar totes les grans quantitats d’emissions de gasos d’efecte hivernacle que estan en la base del canvi climàtic».

En total, el projecte preveu actuar sobre una superfície de 2.179.985,25 metres quadrats i s’ha calculat una absorció de 140.800 tones de CO2 en un període de 40 anys.

Després de la presentació del projecte, el secretari autonòmic, l’alcalde i el regidor de Medi Ambient han visitat el Llac de la Goleta de la platja de Tavernes per a conèixer les accions de recuperació de l’espai natural.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí