L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna premiarà les falles per l’ús del valencià

0
2154

Els guardons repartiran una dotació de 1.900 euros entre els 3 premiats | Els premis a l’ús del valencià en les falles 2018 estan convocats per la Regidoria de Promoció Lingüística, a través del Gabinet de Normalització Lingüística.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna premiarà les falles per l’ús del valencià. Els premis van dirigits a les sis falles de Tavernes de la Valldigna, que poden optar a guanyar algun del tres premis que es repartixen. El primer premi i banderí acreditatiu serà de 1.000 euros. El segon premi i banderí acreditatiu, de 600 euros. El tercer premi i banderí acreditatiu, de 300 euros.

La regidora de Promoció Lingüística, Bea Ferreres, ha manifestat que “l’Ajuntament de Tavernes està compromés amb la promoció i normalització del valencià en tots els àmbits”. “Som conscients que les falles són un factor molt potent de difusió; per això volem valorar i premiar la implicació de tot el col·lectiu faller de la ciutat per a fer que el valencià siga la llengua del món fester”, ha afegit la regidora.

“De fet, és evident l’esforç que duen a terme per a normalitzar l’ús diari del valencià en la festa fallera. Les falles de Tavernes estan sempre entre les millors de tota la província pel que fa a l’ús de la llengua i la normativa, i volem que seguisca així”, ha conclòs Bea Ferreres.

El jurat valorarà l’ús i el nivell del valencià en la retolació de la falla, en el llibret faller, en la retolació del casal i en les xarxes socials. El jurat estarà format per un membre designat per la regidora de Promoció Lingüística; un membre nomenat per la Federació de Falles Junta Local Fallera; i pel dinamitzador lingüístic de l’Ajuntament.

El termini de presentació del llibret faller finalitza a les 14 hores del dia 9 de març de 2018, i s’hauran de lliurar en el Gabinet Municipal de Normalització Lingüística.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí