Tavernes inicia el programa Jove Oportunitat per a oferir una segona oportunitat als jóvens sense titulació

0
1068
Un dels moments de l'inici del programa.

Tavernes de la Valldigna ha iniciat el programa Jove Oportunitat en col·laboració amb l’IVAJ, un programa que pretén reincorporar al sistema educatiu jóvens entre 16 i 21 anys que no han aconseguit ni el títol de Batxillerat ni el de FP.

En esta primera edició del programa en la ciutat, seran 11 jóvens entre 17 i 19 anys (6 xiques i 5 xics) els que passaran per les aules del programa, on rebran orientació durant 4 mesos a càrrec d’una psicòloga.

En concret, es tracta d’un programa que lluita contra el fracàs escolar i l’abandó educatiu prematur a través de l’orientació i la motivació, amb l’objectiu que els jóvens siguen capaços de projectar un futur professional realista i motivador, i abordar amb més possibilitats d’èxit una millora en la formació.

També, amb l’ajuda de professors de diferents àmbits acadèmics, se’ls prepara per a la prova lliure d’accés a la FP, convocat per la Conselleria d’Educació a mitjan juny.

A més de les sessions grupals i individuals de preparació, el programa preveu una sèrie d’activitats esportives i culturals que pretenen donar a conèixer què s’està fent en el municipi i altres indrets de la Comunitat.

Jesús Marí ha assenyalat que «una de les senyes d’identitat de JOOP és la col·laboració a tres bandes entre l’IVAJ, els ajuntaments i els centres de secundària del municipi. I ací a Tavernes de la Valldigna esta col·laboració ha sigut total”.

Per altra banda, Jordi Juan, alcalde de Tavernes, ha destacat que “estem contents d’acollir a Tavernes este programa. Volem que les generacions futures disposen de les ferramentes necessàries per a tindre un futur digne, i per a aconseguir-ho és tan important la formació com les actituds, dues qüestions que aborda este programa”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí