Tavernes fa un pas avant en el projecte del col·lector de la platja

0
346
Platja de Tavernes de la Valldigna.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va donar compte en el Ple de dilluns passat de les gestions per a obtindre els terrenys afectats en el sector 13 i construir la nova ronda en la platja, que es preveu en l’obra del col·lector de pluvials contra les inundacions que pateix l’avinguda de la Marina.

Jordi Juan va assenyalar que “per a obtenir els terrenys, impulsàrem un canvi legislatiu de la LOTUP en les Corts, sempre defenent l’interés general. De manera que s’hi ha introduït la figura de l’ocupació directa, un procediment que reconeix un aprofitament urbanístic per als propietaris dels terrenys, que s’inscriu en el registre de la propietat i té totes les garanties”.

Així, es permet l’ocupació directa dels terrenys del sector 13, que implica que les parcel·les passen a ser de titularitat municipal i es compensa els propietaris amb una reserva de sòl urbanitzable. Una vegada es dispose dels terrenys, es podrà aprovar el projecte d’obres.

Modificació del projecte inicial

El que hi ha previst és construir un vial paral·lel al carrer Blasco Ibáñez que unisca l’avinguda de la Marina i la Goleta. D’esta manera s’aconseguirà descongestionar el trànsit de la platja i es crearan més zones d’aparcament. A més, s’evitarà alçar tot el carrer de Blasco Ibáñez, que era per on estaven previstes les obres del col·lector en l’anterior projecte.

Per altra banda, s’aprofitaran les obres per a dotar de millors infraestructures la platja, reurbanitzant el carrer Blasco Ibáñez i adjacents, ampliant les voreres i millorant la circulació del trànsit, ja que serà d’un únic sentit i facilitarà el passeig a les persones.

En una segona fase es connectarà el col·lector, a través d’un filtre verd, amb la séquia Mare per tal d’aprofitar l’aigua de pluja per a regar.

En total, uns 3,5 milions d’euros, que representen una millora important en el nucli urbà de la platja de Tavernes i solucionaran els greus problemes de mobilitat i inundabilitat.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here