Tavernes de la Valldigna convoca un premi d’Igualtat en les falles

0
1082

La Regidoria d’Igualtat de Tavernes convoca els premis Tavernes per la Igualtat en les Falles 2019. Un guardó que pretén reconèixer i premiar la labor de les falles en l’afany contra la violència de gènere i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, a través de diferents canals de difusió on utilitzen el llenguatge inclusiu i no sexista.

Amb esta distinció, l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna pretén contribuir al desenvolupament d’una educació no sexista que permeta, a través de la creativitat, caminar cap a una societat més justa, equitativa i lliure de violència per raó de gènere. Amb este fi, les falles són unes festes participatives que convoquen al seu voltant un gran nombre de població i és, per tant, un suport de transmissió cultural a través de les diferents formes d’expressió i comunicació.

Ninot faller.

En el procés de valoració del concurs, el jurat tindrà en compte els criteris com l’ús del llenguatge inclusiu en general i, en especial, la referència al llenguatge no sexista i a la conscienciació contra la violència de gènere, en la retolació de la falla, dels casal i el voltant, així com l’ús del llenguatge a les xarxes socials i al llibret faller. També es tenen en compte les iniciatives que les comissions falleres impulsen, a través de qualsevol mitjà de comunicació, i que estiguen adreçades, exclusivament, a la conscienciació i formació en igualtat i contra la violència de gènere.

L’import dels premis ascendeix a 2.000€ distribuïts en un primer premi de 1.000 euros, un segon de 600 euros i un tercer de 400 euros. Els premis en metàl·lic aniran acompanyats del corresponent palet. El jurat estarà format per la regidora delegada d’Igualtat, una tècnica municipal d’Igualtat de l’Ajuntament, una persona agent d’igualtat i dos persones membres del Consell de la Dona del municipi.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Tavernes amplia l'adhesió al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia fins al 2030

Segons la regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, “l’educació de la societat respecte a la igualtat ha de ser constant, fins i tot hem de llaurar-la en períodes festius com és els de les falles. A més, les falles, el teixit associatiu més nombrós i actiu de les terres valencianes, poden convertir-se en una de les corretges de transmissió de valors i actituds basats en la igualtat”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here