Tavernes comptarà amb un centre d’arqueologia experimental a Bolomor amb ajuda de la Diputació

0
830
Un dels moments de la visita.

El jaciment arqueològic de la cova del Bolomor, a Tavernes de la Valldigna, comptarà amb un centre d’arqueologia experimental que es construirà amb ajuda de la Diputació.

Així ho va poder comprovar la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, en la seua visita a Tavernes amb l’alcalde Jordi Juan, on va conèixer el projecte i l’entorn natural que acollirà el nou espai d’investigació i divulgació on la Diputació ha invertit 125.000 euros.

La vicepresidenta ha assenyalat que aquesta infraestructura “és important no sols per al poble o la comarca, ni tan sols per al País Valencià, sinó per a tot l’estat espanyol i la resta d’Europa, perquè és un jaciment amb una importància fonamental i crec que les administracions estàvem en deute amb Tavernes, perquè fa trenta anys que fan una tasca molt important en aquesta cova”. Maria Josep Amigó ha incidit en que “des de la Diputació vàrem tindre clar que hi havia que recolzar i donar una empenta decidida a la cova de Bolomor per a que pogueren posar en marxa aquest projecte i crear el centre d’interpretació i investigació”.

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, ha explicat que “aquest projecte que fem colze a colze amb la Diputació és molt important i, a llarg termini, constituirà sense dubte el centre de referència de l’arqueologia de la Prehistòria en el País Valencià”. Juan ha detallat que “el projecte pretén posar en valor aquest referent científic de cara a una acció turística i patrimonial, i també dóna a conèixer aquest patrimoni que té el poble valencià”.

La cova del Bolomor constitueix un jaciment arqueològic clau per a l’estudi dels neandertals i en ella s’han trobat les restes humanes més antigues de la Comunitat Valenciana, segons ha indicat l’alcalde Jordi Juan. A més, les investigacions que es desenvolupen en aquest espai són fonamentals per a la comprensió del control i l’ús del foc per part de l’espècie humana.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí