Tavernes aprova un pressupost “més social i amb més inversions” per al 2019

0
1715
Un dels moments de l'aprovació.

L’Ajuntament va aprovar en el passat plenari els pressupostos per a l’any 2019 amb els vots a favor del Grup Compromís i els vots en contra, sense presentar cap esmena, del Grup Popular, el Grup Socialista i el Grup EU- Acord Ciutadà. Així, per primera vegada, a Tavernes es completa una legislatura sencera en la què els pressupostos s’aproven abans que comence l’any en curs de dit pressupost.

El pressupost aprovat al ple municipal ascendeix a 15.991.979,05 euros i compta amb un capítol d’inversions de 1.174.948,09 euros, que destina 406.187,23 per a inversions finançades amb recursos propis, i on destaquen els 100.000 euros destinats a la construcció de nous nínxols al cementeri o la licitació d’un nou contracte d’eficiència energètica on es pretén canviar tot el enllumenat públic de tot el municipi.

Cal tenir en compte, segons apunten fonts municipals, que a estes inversions pressupostades per al 2019, s’afegiran algunes inversions, financerament sostenibles amb el romanent de la tresoreria, com la urbanització del carrer Lepant, Joan d’Àustria, els encreuaments de Divina Aurora, la renovació de les butaques de la Casa de la Cultura, la creació d’una zona de jocs del Passeig Colón, asfaltats de camins rurals i vials de la ciutat, entre altres. Així com, el col·lector de l’Avinguda de la Marina i el vial perimetral de la platja.

El nou pressupost, també, recorre a un préstec de 768.760,86 euros per a les obres d’acabament de la piscina coberta per tal de donar resposta a les necessitats generades arran la construcció de la piscina coberta municipal.

Inversions que a l’any 2019 són una realitat, tot i que els valors cadastrals, i amb ells l’IBI, tindran una reducció del 3%. Valors que, comptant amb la progressiva baixada dels darrers 7 anys, s’han reduït fins a un 30% i que afavoreix a la ciutadania des del punt de vista de la pressió fiscal.

“Respecte al capítol de despeses, cal afegir que, gràcies a que Tavernes és un dels municipis que ha rebut més subvencions, al 2018 es pagà un 41% més respecte al 2017 en nòmines de personal no adscrit a la plantilla de l’Ajuntament: escola taller, laborals temporals, pla especial de peons agrícoles i beques de la Diputació. Mostra objectiva del compromís del govern municipal en les polítiques actives d’ocupació. El pressupost del 2019 contempla la posada en marxa al llarg de l’any de més programes de tallers ocupacionals. A més, respecte al capítol de serveis, cal remarcar el nou pla de neteja que, per una banda pretén millorar la neteja de la ciutat i, per d’altra, aportarà un estalvi de 244.000 euros anuals respecte a l’exercici 2018”.

L’alcalde, Jordi Juan, felicitava a l’equip de govern i a tots els departaments implicats en l’elaboració del pressupost per l’aprovació d’este i destacava que “des de l’equip de govern hem presentat un pressupost realista on el que més destaca per al 2019 és la rebaixa del 3% dels valors cadastrals i com a conseqüència una rebaixa del 3% també en l’IBI per al 2019. Ja l’hem baixat un 30% en els últims anys. Uns pressupostos, també val a dir, més socials, amb més inversions i que pretenen més beneficis per a la ciutadania. Fet que podem plantejar així perquè el deute amb els bancs de l’Ajuntament s’ha reduït respecte el 2011 a menys de la meitat, passant de 18 milions d’euros a 8 milions”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí