Primer taller de treball de la Mesa de Mobilitat sobre el PMUS de Xàtiva

0
893
Imatge de la presentació de l'inici del PMUS de Xàtiva

Miquel Lorente, regidor de Mobilitat de Xàtiva: “l’objectiu és l’elaboració d’un diagnòstic previ de la mobilitat a Xàtiva”

Dintre de les accions de participació i difusió del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), este dijous 6 de juliol, a les 19h, l’Ajuntament de Xàtiva albergarà el primer taller de treball de la Mesa de Mobilitat sobre el particular. L’objectiu de la reunió, segons informa el primer tinent d’alcalde Miquel Lorente, “és l’elaboració d’un diagnòstic previ de la mobilitat a Xàtiva, centrant-nos en les febleses i les fortaleses o oportunitats que presenta la ciutat en relació a aquesta matèria”.

El regidor presentarà el taller de treball de la fase de diagnosi del PMUS de Xàtiva als integrants de la Mesa de la Mobilitat. Posteriorment, una tècnica de l’empresa Gea21, concessionària de la redacció del pla de mobilitat, explicarà als assistents el desenvolupament del taller.

A continuació, s’organitzaran grups de treball que debatran sobre les propostes en una primera part de la sessió que s’espera que dure al voltant de 45 minuts. Les conclusions dels grups de treball seran posades en comú per un portaveu de cada grup, amb un posterior debat entre els membres de la mesa.

Una vegada completades les distintes fases prèvies del PMUS, s’elaborarà un anàlisi de la informació per tal d’arribar a un diagnòstic de la mobilitat urbana basat en tres parts: una síntesi de la mobilitat actual (desplaçaments, xarxes, impactes i percepcions); una diagnosi sectorial de cada subsistema (espai públic, mobilitat vianant i ciclista, cotxe, aparcament, etc.) i una diagnosi dels principals problemes i reptes a què s’enfronta la ciutat.

Per tal d’arribar a un grau de consens social que facilite l’aplicació del PMUS, es promourà un Pacte per la Mobilitat que done forma al consens polític i social en quant a la problemàtica i a les actuacions derivades, per tal de que es produïsca un relatiu grau d’acceptació del model de mobilitat dissenyat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here