Suspesa la vaga de Pilkington a Sagunt després d’avançar les negociacions

0
1299
Imatge de les protestes a Sagunt.

La suspensió, que comença aquest dimecres, es produeix després de reunir-se amb la directora general de Treball, Elvira Ródenas, i tres representants de l’empresa i aconseguir un principi d’acord

El Comité de vaga de Pilkington Sagunt ha decidit suspendre la vaga des d’aquest dimecres fins al 6 d’abril en aconseguir un acord tripartit en una reunió mantinguda aquest dimarts entre la representació social dels treballadors, l’empresa i la Direcció General de Treball.

Els treballadors de Pilkington havien iniciat una vaga aquest dilluns en protesta pel tancament de la línia de laminatge, davant el temor que afectara el futur de tota la planta, que aquest dimarts han suspés després de reunir-se amb la directora general de Treball, Elvira Ródenas, i tres representants de l’empresa i aconseguir un principi d’acord.

Així, se suspenen les jornades d’aquesta setmana i la pròxima fins al 6 d’abril amb el compromís que conforme s’avance en el compliment de l’acord aconseguit es realitzaran successives suspensions de la vaga, segons informen a EFE fonts del Comité d’empresa i de la Direcció General de Treball.

L’acord recull la garantia de l’ocupació fins a setembre de 2021, per la qual cosa l’ERTO es prorrogarà fins a aqueixa data; el compromís de no deslocalitzar motles, línies i utillatges de la planta de Sagunt mentre dure la negociació; i dissenyar un pla industrial a curt i a mitjà termini .

Es mantindrà el calendari d’ERTO preestablit per als mesos de març i abril, excepte causa acreditada i justificada per part de l’empresa de noves necessitats de producció.

També inclou el compromís d’informació puntual de «estocs» setmanal i les modificacions que es puguen realitzar i reporte de producció diari, i el manteniment en vigor de l’acord de juliol de 2020.

Una taula de negociació estudiarà la documentació que s’ha sol·licitat amb fi de desenvolupar qualsevol estudi relacionat amb alternatives per a millorar la competitivitat i viabilitat de la planta, incloent la relacionada amb preus de venda, costos de fabricació i distribució amb anàlisi comparativa amb competidors i altres plantes del grup NSG a Europa.

Aquesta taula es prolongarà fins a juny, per a poder estudiar la viabilitat de la planta, amb la possibilitat d’ampliar la seua duració, i podrà treballar en alternatives d’inversió que permeten la viabilitat de la planta amb l’objectiu de mantindre un nivell d’ocupació òptima en les diferents línies.

Han acordat així mateix la possibilitat d’aconseguir compromisos amb les administracions públiques, en el seu cas, d’inversió tecnològica o en les matèries que s’acorde.

La primera reunió de la taula se celebrarà aquest divendres i la següent el 30 de març, i s’han previst reunions almenys una vegada a la setmana i quan siga requerida per qualsevol de les parts.

A petició de la part social i en l’àmbit de la convocatòria de la vaga, les parts reconeixen que s’han produït situacions de tensió però no danys importants, i l’empresa es compromet a no prendre cap mesura contra cap treballador que haja format part del piquet i a retirar, en el seu cas, les denúncies, i a renunciar a altres accions, segons l’acord.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí