Sueca tampoc celebrarà els seus bous al carrer

0
1806
Una vaqueta en un festeig taurí.

La localitat ja va fer un procés participatiu en 2016 en el qual ja es va dir no a la celebració d’aquestos festejos taurins

Un poble més que deixa de celebrar els festejos dels bous al carrer. L’Ajuntament de Sueca ha optat per denegar l’autorització per a la celebració d’aquest tipus d’actes taurins que tenia previst organitzar per als pròxims 10 i 11 de setembre l’Associació Cultural Taurina ‘Xe Quin Bou’.

D’aquesta manera Sueca, amb govern del PSPV, se suma a altres com Tavernes de la Valldigna que han decidit no donar suport als bous al carrer després d’una temporada fatídica en el que aquest tipus de festejos s’han cobrat de moment fins a 7 morts. En canvi altres localitats com Paiporta han decidit continuar, causant enfrontaments dins del propi govern local.

Curiosament l’alcalde de Sueca ha donat el mateix argument que el seu homòleg de Tavernes per defensar la decisió de no autoritzar els bous al carrer: «la societat evoluciona».

Però a més cal destacar que aquesta decisió també ha comptat amb el suport d’altres grups municipals com Compromís i Ciudadanos, mentre s’han oposat el PP i el Grup Independent Sueca.

D’una altra bada també destaca que l’any 2016 la localitat ja va fer un procés participatiu en el que van participar més de 3.000 veïns, i més de la meitat van dir no a la celebració d’aquestos bous al carrer.

Sueca no celebrarà actes taurins durant les seues festes. Així ho ha decidit l’Ajuntament després de denegar l’autorització dels permisos a l’Associació Cultural Taurina Xe Quin Bou Sueca per a la celebració del cap de setmana taurí.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí