Sueca sol·licitarà la declaració de zona catastròfica pels danys ocasionats pel temporal ‘Glòria’

0
3898
Imatge dels efectes del temporal 'Glòria' al passeig marítim de Sueca

El govern local afirma que els serveis bàsics danyats seran la prioritat en les actuacions

L’Ajuntament de Sueca sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per a tot el seu terme municipal. L’últim temporal ha engolit platges, danyat seriosament infraestructures com el passeig marítim, instal·lacions esportives i culturals i serveis elementals com el subministrament d’aigua potable en part de la zona costanera.

Des del govern local s’informa que han prioritzat els treballs per a restablir els serveis bàsics afectats, com és la xarxa de distribució d’aigua i la coberta metàl·lica del Estadi Municipal Antonio Puchades que va volar literalment per a depositar-se sobre la residència de la Fundació SASM, annexa a la citada zona esportiva. De fet, hi ha hagut usuaris del citat centre que han sigut reallotjats mentre es duen a terme les tasques de retirada i desenrunament.

Totes les àrees de gestió del Consistori, Serveis Municipals, Medi Ambient, Urbanisme, Aigües de Sueca, Policia Local, Esports, empresa de neteja viària i Consell Agrari, treballen de manera coordinada. Aquest mateix dijous, regidors i tècnics s’han reunit primera hora del dia, de la mateixa manera que el faran demà divendres, moment en el qual faran una primera estimació econòmica dels danys causats.

La trobada d’aquest dijous estava previst per al migdia d’ahir. Va haver de ser suspés per la inesperada tempesta elèctrica i de calamarsa que es va desencadenar sobre diverses poblacions de la Ribera. L’efecte d’un dels raigs va paralitzar el sistema de bombament d’aigua potable.

La zona costanera ha resultat greument sinistrada a conseqüència de la força de les ones. Diversos trams del passeig marítim han sigut derruïdes pel persistent impacte de l’aigua. De la mateixa manera, la mar s’ha engolit literalment l’arena de la platja en diferents punts dels prop de set quilòmetres de costa del terme municipal.

D’altra banda, aquest dijous s’ha requerit a la companyia Telefònica, i de manera subsidiària a Parc Comarcal de Bombers, perquè donen solució a pals del cablejat que amenacen el trànsit rodat de la carretera CV-500 (antiga Natzaret-Oliva) entre el camí de Fernandet i el Perelló; i en el camí del Saladar, entre el Club de Tennis i la SAT Agrasu.

Per a solucionar la falta d’aigua en alguns punts de la zona costanera, s’ha disposat d’un camió cisterna que subministra aigua no potable per a les necessitats bàsiques de la població que, per tractar-se d’època d’hivern és infinitament menor que durant l’estiu.

De la mateixa manera, s’han habilitat el Poliesportiu Cobert de Sueca i el poliesportiu del Mareny de Barraquetes perquè totes aquelles persones que encara no disposen d’aigua puguen dur a terme les seues necessitats d’higiene elementals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí