Sueca restaurarà la façana modernista de l’Ateneu Sueco del Socorro

0
1746
L'Ateneu de Sueca va ser, inaugurat el 1929

La Diputació ha confirmat a l’Ajuntament de Sueca que ja ha iniciat el tràmit per a la subvenció que es destinarà a l’històric edifici

La façana del modernista Ateneu Sueco del Socorro serà restaurada amb ajuda de la Diputació de València, segons ha avançat l’Ajuntament de Sueca. L’immoble inaugurat el 1929, presenta un gran deteriorament en els elements decoratius la qual cosa requereix una intervenció.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sueca explica que es va iniciar el contacte amb la Diputació a principis de 2016, als inicis de la legislatura, per propiciar la rehabilitació de l’edifici, declarat Bé Immoble de Rellevància Local.

L’Ajuntament rebrà els 75.000 euros de la subvenció que es concedirà atenent a l’interés social de l’immoble, de titularitat privada. A estos se sumaran altres 20.000 euros d’aportació municipal. Per això, en intervindre el consistori per a la concessió directa de l’ajuda, el govern municipal i els membres de la junta de l’Ateneu estan ultimant un conveni entre les dos entitats, que articule un nou ús més públic de l’edifici, una condició necessària i imprescindible per a l’adjudicació de l’import econòmic.

La intervenció contemplarà la rehabilitació del frontal de l’immoble projectat per l’arquitecte suecà Juan Guardiola, i emmarcat dins de la corrent de l’art-decó. La façana, que requereix una intervenció immediata pels despreniments que ja ha patit, amb el conseqüent perill per als vianants, està formada per una balustrada sobre una sèrie de columnes amb capitells inspirats en la cultura mesopotàmica. Sobre ella, s’alça un pòrtic amb frontis corbats i l’edifici està coronat per uns mòduls rematats per diferents ornaments decoratius.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Les obres de la reforma integral de les piscines municipals d'Almussafes entren en la seua última fase

Els treballs se centraran en la recuperació de les peces decoratives de les dos façanes de l’edificació, tant de la principal com de la de darrere. Així, prèviament es faran assajos i proves del formigó que arma la construcció per tindre un coneixement més exhaustiu i poder intervindre de la millor manera.

L’edifici és un dels immobles més emblemàtics de la ciutat i forma part de la Ruta del Modernisme, un recorregut turístic i patrimonial adherit a la Ruta Europea del Modernisme des de l’any 2006.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here