Sueca rep la donació d’una moneda de plata de l’any 1624 trobada a una platja de la localitat

CaixaBank - MyBox

0
1585
Imatge de la moneda trobada a Sueca.

La important troballa va ser realitzat fa uns mesos per un veí de Fortaleny, aficionat a la detecció de metalls, a la platja del Pouet

Rubén Tomás, un veí de Fortaleny aficionat a la detecció de metalls, va trobar fa uns mesos en l’arena de la platja del Pouet, junt al passeig marítim, un objecte similar a una moneda antiga. Després de realitzar les pertinents consultes, va certificar que la moneda de plata trobada corresponia a un dihuité, datat en 1624, d’important valor patrimonial. Per esta raó, Rubén ha decidit donar-la a la ciutat de Sueca, perquè puga formar part del patrimoni històric de la població.

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Patrimoni, ha volgut agrair este gest desinteressat amb un senzill acte en el qual l’alcalde, Dimas Vázquez, i la regidora de Patrimoni, Celia Beltrán, han fet lliurament a Rubén d’una sèrie d’obsequis. “És una cosa poc habitual trobar-se a la platja este tipus d’objectes. Des de fa set anys practique esta afició, i fins i tot hem creat una associació sense ànim de lucre la seu de la qual està a Andalusia”, ha explicat Rubén Tomás, qui ha narrat també com es va produir la troballa “un dia, sense més, practicant esta afició, vaig trobar l’objecte, i el primer que vaig fer va ser posar-me en contacte amb el departament de Patrimoni. Em vaig adonar de seguida que era una moneda i que tenia encunyat l’any 1624. Estava en l’arena de la platja, al costat del mur del passeig marítim, fàcilment visible”. Per a Rubén Tomás, existeix molta desinformació respecte a esta afició, “rebem crítiques, però la nostra associació no té ànim de lucre. Nosaltres el que volem és contribuir a mantindre el patrimoni prestant la nostra ajuda”.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha agraït a Rubén el fet de trobar la moneda i de decidir donar-la a Sueca “és de valorar la integritat de les persones a l’hora de trobar un objecte de valor i decidir fer partícip al col·lectiu donant-lo a una entitat pública. En un primer moment, la moneda romandrà en l’Arxiu Històric de Sueca fins que, segons ens marca la llei, s’haja de traslladar al museu arqueològic més pròxim, que en este cas seria el de Cullera. Des de l’Ajuntament, treballarem en el projecte de tindre un museu propi d’estes característiques, perquè la nostra ciutat puga disposar d’un lloc on depositar totes les peces curioses de valor patrimonial com és el cas d’esta moneda”.

La regidora de Patrimoni, Celia Beltrán, ha explicat que, l’acte organitzat per l’Ajuntament, “té com a finalitat posar en valor el gest de Rubén de donar desinteressadament esta peça arqueològica a la ciutat per a la seua conservació. Ha preferit compartir-la abans que qualsevol altra opció. Per això, és just agrair-li-ho amb este acte”.

En l’acte d’agraïment, han estat també presents els regidors de Cultura, Vladimir Micó; Educació, Joan Carles Vázquez; i Medi Ambient, Carmen Pérez.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here