Sueca inicia les obres de rehabilitació del nou immoble per a traslladar i ampliar les instal·lacions judicials

CaixaBank - MyBox

0
3118
Un dels moments de la visita de Gabriela Bravo als jutjats de Sueca

Es preveuen que estiguen finalitzats abans d’acabar l’any. El nou emplaçament judicial es troba a 700 metres de la seu judicial principal.

La consellera de Justícia, Interior i administració Pública Gabriela Bravo ha visitat aquest dimecres les obres de la reforma de l’immoble de 1.105 Metres quadrats situat en la Ronda del Cabanyal de Sueca, que albergarà dos nous jutjats: el jutjat de Violència de Gènere i el de Primera Instància i Instrucció.

Bravo ha destacat que “les obres de rehabilitació, amb una inversió de 1,1 milions d’euros, del nou immoble generaran un nou espai ampli i accessible per als operadors jurídics i la ciutadania el que permetrà aconseguir una millora en la prestació del servei públic en la capital de la Ribera Baixa”.

Aixi mateix, Bravo ha realitzat aquestes declaracions en la visita a les obres de rehabilitació de l’immoble els treballs del qual es preveuen que estiguen finalitzats abans d’acabar l’any. El nou emplaçament judicial es troba a 700 metres de la seu judicial principal.

La pandèmia ens ha obligat a reorganitzar i ampliar els espais de treball del personal i d’atenció a la ciutadania. D’aquesta manera, el trasllat d’aquests dos jutjats permetrà prestar el servei públic amb totes les garanties sanitàries i judicials.

“Aquest espai inclourà un jutjat de Violència de Gènere que tindrà integrats tots els serveis necessaris perquè jutges i fiscals puguen desplegar totes les actuacions necessàries per a poder atendre i protegir les víctimes. Així, podran comptar amb una cambra géssel com a instrument per a prendre declaracions i evitar la doble victimització del menor”, ha indicat Bravo.

“Gràcies a la rehabilitació, el jutjat de Violència de Gènere comptarà amb una sala de vistes, una Unitat de Valoració Forense Integral (UVFI), una Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD) i accessos independents per a víctimes i agressors. La nova seu serà una instal·lació accessible i moderna i comptarà també amb dues sales multiusos, una àrea per als detinguts i arxius, un despatx per al fiscal i un altre per al Col·legi d’Advocats”, ha concretat la consellera.

Bravo ha recordat que cal no oblidar, l’important augment de persones que acudeixen als jutjats derivats de l’augment de litigis i la suspensió que va provocar en 2020 la pandèmia, especialment en el jutjat número 4 de Violència de Gènere, que gestiona més de 700 procediments anuals, i que des d’abril del passat any assumeix totes les peticions d’ordres de protecció, així com els detinguts per violència, amb la finalitat d’evitar la victimització secundària.

Per tots aquests motiu, ha indicat la titular de Justícia, “l’adaptació immediata d’aquest nou immoble era inajornable i per això, s’ha tramitat la seua reforma amb caràcter d’emergència per a donar una resposta en el menor termini possible, tant a usuaris com a visitants”.

Característiques de les obres

Concretament, les obres de serveis judicials en el nou immoble inclouran: 1 Jutjats de Primera Instància i Instrucció, 1 Jutjat de Violència sobre la Dona, 1 sala de vistes, 1 despatx de fiscal i d’advocat, 1 unitat Unitat de Valoració Forense Integral, 1 unitat Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte, Cambra Gesell, Àrea de detingut, Arxius, comunicacions i lavabos.

Els nous espais comptaran un sistema de protecció contra intrusió integrat amb els sistemes centralitzats del CECOM; un sistema de circuit tancat de televisió (exterior i interior), integrat amb els sistemes centralitzats del CECOM; arc de seguretat en el control de l’accés principal; dos taulells amb mòdul accessible per a atendre el públic amb mampara fixa de vidre i bucle magnètic; Sala de vistes i sales d’usos múltiples amb sistema d’enregistrament; lavabos públics i de personal accessibles i àrea de detingut amb accés diferenciat, posat de custòdia, calabossos, lavabos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here