Sueca comprova els danys provocats per les últimes pluges a la cúpula de l’església de Nostra Senyora de Sales

0
1984
Imatge de la inspecció de la cúpula a Sueca.

Encara que la cúpula ja estava malmesa amb anterioritat l’Ajuntament de Sueca estudia amb l’Arquebisbat quines mesures prendre per consolidar l’estructura

L’Ajuntament de Sueca ha comprovat in situ l’estat en el que es troba la cúpula de l’església de Nostra Senyora de Sales després de les últimes tempestes. Des del consistori s’apunta que l’estructura ja presentava algun desperfecte amb anterioritat, però que les pluges torrencials han provocat danys molt més importants.

Des de l’Ajuntament han volgut estudiar a fons, juntament amb l’Arquebisbat, comprovar l’estat “per a decidir quines seran les mesures que s’hauran d’adoptar, a fi de trobar la millor solució i poder reparar com més prompte millor la cúpula d’esta església, icona de Sueca”, ha assenyalat el regidor d’Urbanisme, Fernando Franco.

Després de les mesures preventives adoptades a finals de la setmana passada, com el tancament perimetral de la zona d’actuació interior, i també exterior, vetlant per la seguretat de la ciutadania i seguint les recomanacions del primer informe que van emetre els tècnics, des de l’Ajuntament s’ha volgut fer un pas més i comprovar in situ la gravetat dels danys. Per això, este matí el regidor d’Urbanisme, junt a altres tres tècnics municipals, s’han pujat a una grua per a recaptar informació que, posteriorment, haurà de ser valorada per a saber amb certesa quins han sigut els danys. L’arquitecte de l’Arquebisbat ha acudit també per a intercanviar amb els tècnics municipals opinions i trobar la millor solució.

“Ara, amb la informació recaptada este matí, els tècnics emetran un informe i li ho remetran a l’Arquebisbat per a prendre les mesures necessàries d’una manera més fidedigna. El propi Arquebisbat iniciarà també una sèrie d’actuacions, com la realització de tastos per a verificar l’estat de la cúpula”, ha explicat Franco, qui també ha indicat que, després de la comprovació visual d’este matí, “s’ha observat que, en algunes zones, les teules del revestiment estan alçades amb perill de poder caure, i també es detecta que interiorment l’estructura sembla que sí que està afectada, la qual cosa està provocant unes humitats que cada vegada van a més”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí