Sueca acull la reunió del ministre i la consellera d’Agricultura amb representants del sector arrosser

0
2009
Imatge de la visita del ministre a Sueca.

En la trobada s’han abordat les negociacions de la futura Política Agrícola Comuna (PAC) en la qual l’arròs és un dels elements tractats

Sueca ha acollit la reunió que ha tingut lloc entre el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, amb representants del sector arrosser.

La trobada s’ha realitzat “a fi de comentar els temes d’actualitat, la seua visió de com estan les coses i continuar treballant junts pel futur d’este sector tan important ací, a la Comunitat Valenciana, i al conjunt d’Espanya. És un sector símbol, no sols per la quantitat que es produeix sinó també per com es produeix, particularment ací, a l’entorn de l’Albufera; un sector que està molt arrelat, no sols com a agricultura sinó també socialment, i això és molt important i per això estic ací per a reunir-me amb ells”, en paraules del ministre.

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha assenyalat que esta visita del ministre a Sueca és molt important “perquè s’estan culminant les negociacions de la futura Política Agrícola Comuna (PAC) en la qual l’arròs és un dels elements que més ens ocupa, i tenim la sort de poder dir que el pla estratègic òbviament protegirà els agricultors de l’arròs”. Mollà s’ha referit també a la gestió de la palla, “estem treballant amb el sector per a arribar a un acord, per primera vegada, entre conselleria i els arrossers, a fi d’aconseguir una gestió sostenible d’este residu”.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor d’Agricultura, José Luis Ribera, han acudit també com a convidats a la trobada, que ha tingut lloc en la seu de la Cooperativa de Productors de Llavors d’Arròs (Copsemar). Allí, el ministre i la consellera han pogut departir sobre la situació del cultiu de l’arròs amb representants de Copsemar, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana i la Unió de Llauradors.

Vázquez, ha aprofitat la trobada també per a preguntar al ministre per les quanties econòmiques que es van reclamar en el seu moment al Ministeri pels danys patits en infraestructures a conseqüència dels últims temporals patits en el nostre territori. “Com a alcalde, he aprofitat per a traslladar-li en persona el nostre interés per conéixer quan podrem rebre eixes quanties econòmiques, i ens hem emplaçat a estar en contacte per a poder gestionar l’expedient i que se’ns informe amb més precisió sobre l’estat de les ajudes, a fi que puguen revertir en els camins rurals”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here