Sueca acaba el programa Jove Oportunitat amb un 80% d’alumnes completatant amb èxit el cicle formatiu

0
1085
L'acte s'ha celebrat al saló de plens de Sueca

Un total d’11 joves han completat el cicle formatiu dissenyat i organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), que compta amb el finançament del fons social europeu

El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca ha acolit l’acte de lliurament de diplomes a la primera promoció del programa Jove Oportunitat (JOOP) que ha acollit la capital riberenca. Un total d’11 joves han completat el cicle formatiu dissenyat i organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), que compta amb el finançament del fons social europeu, l’objecte del qual és la realització d’accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit, va estar l’encarregada de lliurar els diplomes a tots els participants junt amb el regidor de joventut, Xavier Masó, i la coach del programa, Alba Carbonell.

Des del passat mes de febrer fins al passat mes de juliol el Casal Jove de Sueca ha acollit les sessions que s’han realitzat al llarg dels sis mesos. En este temps els participants han visitat diferents empreses i també instal·lacions municipals com la Biblioteca Municipal, els estudis de Sueca Televisió o la seu d’Aigües de Sueca, on els professionals han fet una visita guiada als joves i els han explicat les principals funcions a complir en els diferents camps de treball, les habilitats necessàries i la formació requerida. A part d’estes sessions, també s’han programat d’altres com una estada a un alberg i en els pròxims mesos els alumnes participaran en diferents sessions de “refresc” per tal de fer seguiment i balanç dels seus avanços.

El programa tracta d’acompanyar i assessorar els joves per tal d’ajudar-los a construir un itinerari personalitzat que ajude a millorar la seua qualificació. L’objectiu és “rescatar” aquelles persones que havien perdut la seua motivació en el transcurs de les seues metes acadèmiques i el compliment de les seues aspiracions professionals.
La resposta dels participants ha estat immillorable. Vora un 80% dels qui van començar el programa l’han finalitzat amb èxit, molts d’ells incorporant-se a algun tipus de formació o feina.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El PSPV-PSOE de Sueca alerta de la "desafección del patrimonio de los agricultores" del municipio

L’alcaldessa i el regidor han felicitat un a un tots els joves que han superat el programa, tot destacant la implicació del consistori que ha buscat, adherint-se a este programa, fomentar noves oportunitats per reiniciar la seua formació i reinserció laboral. També la seua mentora ha reconegut els èxits personals assolits i ha destacat la col·laboració, el bon enteniment entre el grup i el magnífic treball en equip que han realitzat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here