Sorolla, Segrelles i el deixeble de Goya Agustín Esteve arriben a Ontinyent amb ‘Memòria de la Modernitat’

0
1228
El quadre de Sorolla va ser adquirit per la diputació l'any 1979

La mostra itinerant, que podrà visitar-se a partir del 29 d’octubre en la Casa de la Cultura, inclourà un total de 62 obres destacades del patrimoni artístic de la Diputació de València

‘Memòria de la Modernitat’ fa escala a Ontinyent a partir del dilluns 29 d’octubre. La mostra itinerant de la Diputació té com a principal objectiu acostar a les comarques valencianes el ric patrimoni artístic de la corporació provincial. L’exposició, que podrà visitar-se fins al mes de febrer en la Casa de la Cultura de la capital de la Vall d’Albaida, inclourà com a novetats destacades ‘Pescadores valencianes’ de Joaquín Sorolla i obres de José Segrelles i Agustín Esteve, aquest últim deixeble de Goya.

La Casa de la Cultura d’Ontinyent acollirà una selecció de 62 obres procedents del patrimoni de la Diputació, que compta amb més de 4.500 creacions artístiques entre pintures, dibuixos, escultures i gravats. No faltarà Joaquín Sorolla, amb la incorporació en exclusiva de ‘Pescadores valencianes’, adquirida en una subhasta a Londres en 1979 pel llavors president de la corporació provincial Manuel Girona. Aquesta obra està considerada una de les més valuoses peces de propietat pública en tota la Comunitat. La pintura representa una escena de les platges de València i destaca per la seua lluminositat i mestratge tècnic.

Una altra de les incorporacions destacades a la mostra és la de José Segrelles, el gran pintor i il·lustrador nascut a Albaida en 1885, amb un retrat de Sant Vicent Ferrer com a teòleg, realitzat en l’última etapa de l’artista i que sol reposar en les dependències del Palau de la Generalitat. Reconegut internacionalment, es tracta d’una de les figures pictòriques valencianes més destacades entre la segona meitat del segle XIX i primera del XX al costat de Sorolla.

La tercera novetat de la mostra en la seua escala a Ontinyent és el retrat d’un cavaller en oli sobre llenç del pintor valencià Agustín Esteve. Nascut a València en 1753, el que va ser deixeble de Goya és considerat un dels retratistes espanyols més importants de finals del segle XVIII i principis del XIX. L’obra exposada permetrà conèixer en primera persona la gran habilitat al pinzell de l’artista per a plasmar rostres i les seues expressions.

A més, al llarg dels tres mesos en els quals es podrà acudir a l’exposició, amb obres entre uns altres de Benlliure, Equip Crònica o Miquel Navarro, s’inclouran nombroses activitats com a visites guiades i teatralizadas, diàlegs amb les obres, tallers o taules redones.

Més de 40.000 visites

‘Memòria de la Modernitat’ acumula més de 40.000 visites després de passar per Requena, Alzira i Gandia. Una vegada finalitze al febrer l’estada de l’exposició a Ontinyent, les pròximes destinacions del valuós patrimoni artístic de la Diputació seran Torrent i Sagunt, que podran gaudir de primera mà d’autèntiques obres d’art que tot valencià i valenciana mereixen descobrir.

En paral·lel a la mostra que romandrà en el Palau dels Barons de Santa Bàrbara, la Casa de la Cultura, durant tres mesos, arribarà també a Ontinyent l’exposició ‘Coneix la Diputació’. Aquesta exposició didàctica podrà visitar-se en el Centre Cultural de l’Obra Social de Caixa Ontinyent, amb l’objectiu de donar a conèixer a la Diputació de València, institució que malgrat tenir una gran presència en les administracions locals és una gran desconeguda per als ciutadans.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí