Els socialistes d’Ontinyent mostra el seu suport als jubilats en la seua lluita per les pensions

0
1003
Jorge Rodríguez ha esmorzat amb la Unió de Pensionistes d'Ontinyent

L’alcalde assisteix a un esmorzar amb la Unió Democràtica de Pensionistes i anuncia una moció en el ple de suport als jubilats

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acudia aquest dimarts al tradicional esmorzar amb la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP) de la ciutat que té lloc cada any per aquestes dates. Des d’UDP aprofitaven l’encontre per a traslladar algunes demandes i peticions al primer edil. Amb Rodríguez, acudien el regidor de Territori, Jaime Peris; la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia; el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; i la regidora de Ciutadania, Virtudes Gónzalez.

D’una altra banda els socialistes d’Ontinyent també han anunciat que portaran al ple municipal la defensa del Sistema Públic de Pensions amb una proposta en la qual es proposa que l’Ajuntament inste al Ministeri de Treball i Seguretat Social a garantir el poder adquisitiu de les pensions, recuperant la seua actualització d’acord a l’IPC.

Segons s’explica en la proposta “el Sistema Públic de Pensions constitueix la política pública amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats. Malgrat açò, des de fa un temps s’ha entrat en un període de dèficits constants i creixents; i amb el nou mecanisme de revaloració, que es desvincula del poder adquisitiu i amb el factor de sostenibilitat, que ajusta l’import de la pensió en funció de l’esperança de vida, es condemna als pensionistes a un progressiu empobriment”.

Els socialistes exposen que la progressiva pèrdua de poder adquisitiu de les pensions “genera sensació d’incertesa en els actuals jubilats sobre si l’Estat serà capaç de pagar les seues pensions en els pròxims anys. Un sentiment d’injustícia en aquells que contribueixen al sistema però dubten que aquest els puga proporcionar una pensió digna en un futur a 10 o 20 anys vista, generant a més desesperança per part de la joventut en què algun dia puguen contribuir i ser protegits pel sistema”.

Per açò, consideren “urgent i imprescindible que els actors públics, com a portaveus dels nostres veïns i veïnes, denunciem el que està ocorrent, la ruptura del consens del Pacte de Toledo que ens porta a tots i totes a l’empobriment i fins i tot a la desaparició del Sistema Públic de la Seguretat Social, en benefici d’actors i capital privat com a única solució a la mala gestió”.

Per tot açò, es proposa “racionalitzar, si és necessari, altres partides, i incrementar els ingressos del sistema per a garantir el poder adquisitiu de les pensions, recuperant l’actualització de les mateixes conforme a l’IPC”.

Igualment, es planteja eliminar el factor de sostenibilitat establit pel PP en la Llei 23/2013, que reduirà les pensions de jubilació en funció de l’esperança de vida a partir de l’1 de gener de 2019, així com garantir el finançament de la Seguretat Social, amb mesures que equilibren el sistema financer. Des del grup socialista s’han denunciat les retirades massives que ha fet el Govern del Partit Popular del Fons de Reserva, que comptava amb 66.815 milions d’euros en 2011, que han quedat reduits a 8.095 milions, “i que no s’han esgotat totalment pel préstec de 10.192 milions d’euros de l’Estat a la Seguretat Social contingut en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2017”.

Per a augmentar els ingressos del sistema, la proposta socialista planteja intensificar la lluita contra el treball irregular i el frau a la Seguretat Social. Finalment, es planteja l’adopció de mesures específiques per a eliminar progressivament la bretxa pròxima al 40% existent entre la quantia de les pensions dels homes i les dones, i l’adopció de les mesures necessàries contra el desequilibri real de pensions, i eliminar la bretxa existent entre el mínim i el màxim.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here