Situació d’intensificació de seguiment per risc sísmic a la Costera i la Vall d’Albaida

0
1976
L'epicentre del terratrèmol ha tingut lloc a Caudete

La Font de la Figuera i Moixent han sentit el terratrèmol que ha tingut l’epicentre a la localitat manxega veïna de Caudete, d’una intensitat de 4 graus

El CCE (Centre de Coordinació d’Emergències», ha establit la «Fase d’intensificació del seguiment i la informació del Pla Especial de risc sísmic» a les comarques de la Costera, la Vall d’Albaida, l’Alt Vinalopó i l’Alcoià, després de que diferents localitats valencianes hagen sentit tremolors pel terratrèmol viscut este matí de dilluns amb epicentre a Caudete (Albacete).

Este terratrèmol, segons confirma el servei d’Emergències, s’ha pogut sentir a municipis com la Font de la Figuera, Moixent i Villena. El terratrèmol de Caudete, segons dades de l’Institut Geogràfic Nacional, ha tingut una intensitat de 4.0 i s’ha produït a les 9,47h, amb epicentre a una profunditat de 12 km.

La «Fase d’intensificació del seguiment i la informació del Pla Especial de risc sísmic», segons s’informa des del CCE, s’inicia quan s’ha produït un sisme que, malgrat que no ha provocat danys personals ni materials, sí que ha causat alarma social. Esta fase es considera de «situació 0» suposa la coordinació entre les autoritats estatals i autonòmiques per mantenir informada la població.

Cal recordar que la Font de la Figuera i Moixent van patir fa ara tres mesos un seguit de terratrèmols de baixa intensitat però que es van produir en un període curt d’hores.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí