S’inauguren a Xàtiva les primeres jornades de formació sobre la gestió de residus

0
1435
Les jornades es desenvolupen a la Casa de la Cultura

En la sessió inaugural han participat el president del Consorci de Residus V5 i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i el diputat provincial i el secretari autonòmic de Medi Ambient

Esta vesprada s’han inaugurat a Xàtiva les primeres jornades de formació sobre la gestió de residus que es desenvolupen este divendes i dissabte a la Casa de la Cultura. La cita ha estat oberta pel president del Consorci de Residus V5 i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el diputat provincial de Medi Ambient Josep Bort, i elsecretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro.

Les jornades tractaran sobre la recollida selectiva, els biorresidus i el compostatge. La cita, que porta per títol ‘Cap a un model descentralitzat en la gestió de residus’, es desenvoluparà entre la vesprada del divendres i el matí del dissabte, i comptarà amb alguns dels experts més prestigiosos en aquesta matèria tant a nivell autonòmic con nacional.

En ella participaran institucions públiques com l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), la Generalitat Valenciana, la Deputación de Pontevedra o l’ajuntament d’Usurbil (País Basc); així com la Universitat Miguel Hernández o la Universitat Pública de Navarra, la Xarxa Espanyola de Compostatge, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya o l’associació d’economies biorregionals, entre d’altres. Destaca també l’assistència del director del Consorci de residus de Navarra Iñaki Urrizalki, el mestre compostador Ramon Plana o l’expert en compostatge comunitari Joseba Sánchez.

El COR també aprofitarà per a mostrar els seus projectes pilot en Carrícola, Aiora i la Font de la Figuera, així com el treball realitzat des de la comissió de biorresidus que presideix l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz. També es realitzarà un repàs del model del COR a través d’una conferència impartida pel seu gerent, Sergi Pérez.

A les Jornades, que conclouran el dissabte per la vesprada amb una visita tècnica al municipi de Carrícola, on es realitzarà un taller pràctic d’elaboració de compost, s’han inscrit més de 80 persones tant de l’administració pública com del sector privat o particulars. Molts dels assistents provenen de la Comunitat Valenciana, malgrat que també han realitzat la seua inscripció persones de Zaragoza, Navarra, Múrcia o Barcelona.

“Estes Jornades són una oportunitat per a veure com es treballa al sector dels biorresidus en altres punts del país. Volem donar un impuls a la recollida selectiva i a la posada en marxa del compostatge en les nostres comarques, i d’ahí la importància de reunir en Xàtiva a tants especialistes en aquesta matèria”, ha manifestat el president del COR, Roger Cerdà.

El tancament està previst per a este dissabte a les 14 hores, on també s’espera la presència de la Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí