Silla premiarà als 8 comerços que més usen el valencià en les seues instal·lacions

0
6759
Ayuntamiento de Silla

Es valorarà la utilització del valencià en la retolació, la senyalització interna, la documentació administrativa, el marxandatge i l’ús del valencià en les xarxes socials.

L’Ajuntament de Silla, a través de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) i gràcies a una subvenció de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i la col·laboració d’aDES i AESI, convoca vuit premis a l’ús del valencià en el comerç local.

Aquests premis van destinats a valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials. Es valorarà la utilització del valencià en la retolació, la senyalització interna, la documentació administrativa, el marxandatge i l’ús del valencià en les xarxes socials.

Es poden presentar totes les persones físiques o jurídiques legalment constituïdes que desenvolupen una activitat comercial, de restauració i serveis en establiments ubicats a Silla i que siguen persones autònomes o microempreses.

L’Ajuntament ha establert dues modalitats amb quatre premis cadascuna. La primera modalitat premia l’ús del valencià en la retolació i en el material imprès i, la segona, premia l’ús del valencià aplicat a les noves tecnologies.

El primer premi de cada modalitat són 500 euros, el segon 400 euros, el tercer 300 i el quart 200. A més, se’ls concedirà a cada premiat un distintiu que avale el reconeixement per part de l’Ajuntament com a empresa que promociona l’ús del valencià i a cada participant se’ls repartirà unes mascaretes reutilitzables (80 llavats a 60ºC) amb el lema “Trau la llengua. Viu en valencià”.

Segons la regidora de Normalització Lingüística, Laura Millán, “gràcies a una subvenció de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València hem aconseguit convocar aquests premis a l’ús del valencià en el comerç local. Pensem que qualsevol ajuda al xicotet comerç sempre és bona i, sobretot, en aquestes èpoques de pandèmia. A més, amb aquesta iniciativa volem animar els nostres comerços a emprar més el valencià al poble”.

Per la seua banda, l’alcalde, Vicente Zaragozá, ha remarcat que “és important evitar al màxim els contactes socials, per aquest motiu s’han habilitat tots els mecanismes possibles en silla a fi que les persones que tinguen un comerç puguen presentar la sol·licitud i un dossier que explique quines activitats han fet en valencià a través de l’Administració electrònica. El termini finalitzarà el 16 de febrer”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here