Set cooperatives d’oli integraran un projecte que suposarà el 18% de la producció valenciana

0
215
Les cooperatives concentraran sobre el 18% de la producció valenciana

Spintegraran cooperatives de les comarques de la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés, la Costera, l’Alcoià, la Plana Alta i els Serrans

Un total de set cooperatives d’oli de diferents comarques de la Comunitat Valenciana han engegat un projecte d’integració que suposarà la producció d’al voltant del 18 de tota la Comunitat Valenciana. Es tracta de les cooperatives Socapma (Societat Cooperativa Agrícola Provincial Muntanyes d’Alacant) a Muro d’Alcoi; Campoenguera, Coop. V., a Énguera; Cooperativa Vinícola La Vinya, Coop. V, a la Font de la Figuera; Cooperativa Beniatjar-Oli del Benicadell, Coop. a Beniatjar; Cooperativa Comarcal la Vall d’Albaida, a Quatretonda; Cooperativa Agro-alimentària Sant Isidre, a Les Coves de Vinromà i
Cooperativa Agrícola del Villar, S.C.V, a Villar del Arzobispo.

D’aquesta forma, atenent a la mitjana de les últimes cinc campanyes, la producció de les set cooperatives integrants del projecte ascendeix als 16,7 milions de quilos d’oliva, que es transformen posteriorment en uns 3,3 milions de litres d’oli. Aquesta xifra suposa entre el 17% i el 19% del total produït a la Comunitat Valenciana.

Entre els objectius que persegueix el projecte, es troben en primer lloc la millora del nivell de renda que perceben els productors i l’increment dels ingressos per la comercialització d’oli. Per a aconseguir-ho, es treballarà en diversos aspectes. En primer lloc, es crearà una marca comuna sota la qual es comercialitzaran olis d’alta gamma que aprofitaran les capacitats de crear coupages que ofereixen les diferents varietats autòctones conreades en cada zona per les cooperatives participants. Aquesta marca també comercialitzarà altres olis d’oliva verge extra, que s’ajustaran als gustos i necessitats de diferents grups de consumidors per a facilitar la seua penetració en el mercat.

Una altra línia de treball és la professionalització de la comercialització dels productes elaborats per les cooperatives participants en el projecte. En l’activitat comercial a desenvolupar en comú, s’inclouran tant els olis elaborats sota la marca comuna com les referències amb les quals actualment ja expliquen cadascuna de les set cooperatives.

A mitjà termini, s’estima que el projecte també oferirà a aquestes cooperatives altres beneficis, com la millora dels preus de les compres en comú realitzades o la possibilitat de coordinar de forma més eficient les campanyes. El projecte, del que és coneixedor la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural -que aposta pel desenvolupament d’iniciatives d’aquestes característiques-, es beneficia de les ajudes en matèria d’integració impulsades per la Adminstración autonòmica valenciana.

Els representants de les cooperatives involucrades en el projecte han destacat que “la participació segueix oberta per a altres cooperatives que estiguen interessades a sumar-se a aquesta iniciativa. La suma de més cooperatives ens permetria consolidar el projecte, aglutinar una major producció i configurar-nos com un actor encara rellevant en la comercialització dels nostres olis”. Així mateix, han remarcat que “l’avaluació dels gustos dels clients de diferents mercats internacionals als quals pretenem arribar va a ser fonamental per al desenvolupament dels productes que anem a comercialitzar amb la nova marca que es va a impulsar”.

Des de Cooperatives Agro-*alimentàries de la Comunitat Valenciana, es destaca el creixent interès de les cooperatives valencianes per participar en iniciatives d’aquest estil, a la recerca d’una major professionalització de l’activitat, de major eficiència en el seu desenvolupament i de majors beneficis per als agricultors. D’aquesta manera, el foment i suport a projectes d’integració com aquest s’estableix com una línia estratègica d’actuació que seguir potenciat durant els pròxims anys.
Cooperatives participants

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here