El nou model de serveis socials incrementa en un 177% la inversió per als equips base de tots en la Costera

0
802
Helena Ferrando ha presentat a Xàtiva els nous plans

La secretària autonòmica de Serveis Socials, Helena Ferrando, ha presentat a Xàtiva el nou model de serveis socials i el seu finançament

El nou model de serveis socials elaborat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives incrementarà en un 177’6% la inversió per a la contractació de professionals que formaran part dels equips multidisciplinaris de serveis socials de tots els municipis de la Costera, segons ha assenyalat la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando.

Ferrando ha presentat avui a Xàtiva aquest nou sistema i el seu finançament als alcaldes i regidors dels ajuntaments de la comarca, i ha destacat l’aposta de la Conselleria per la “remunicipalización” dels serveis socials amb un increment pressupostari que permetrà augmentar el ràtio dels professionals.

La secretària autonòmica ha assenyalat que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València treballen conjuntament en aquest nou model dissenyat per la Conselleria, amb una inversió que passa dels 288.613 euros de 2016, fins als 801.213 euros que hi ha recollits en el pressupost d’enguany per als equips base.

Helena Ferrando ha destacat la necessitat de reconstruir un sistema públic digne “on el municipalisme siga l’instrument per a fomentar polítiques de proximitat i on els equips de base puguen treballar des de la prevenció amb l’objectiu de rescatar persones i oferir una atenció social de qualitat”.

Aquest increment pressupostari per a l’enfortiment dels serveis socials municipals permet als ajuntaments augmentar les contractacions de personal i crear una xarxa de professionals “capaç de compaginar la proximitat a la ciutadania amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials”, ha explicat la secretària autonòmica.

D’aquesta manera, l’objectiu és aconseguir que entre 2017-2019 tots els municipis i mancomunitats de la Comunitat disposen d’un treballador o treballadora social, un educador o educadora social, un psicòleg o psicòloga, un assessor o assessora jurídica i un administratiu o administrativa.

L’augment de personal “repercuteix en una millor atenció a les persones” ha indicat Ferrando, qui ha explicat que amb les inversions de la Conselleria d’Igualtat i la Diputació de València els ràtios de professionals per habitant de la comarca de La Costera passen d’un professional cada 6.774 habitants en 2016, a un per cada 2.440 habitants a la fi d’enguany.

Canals i Xàtiva

La secretària autonòmica ha assenyalat que els ajuntaments de Canals i Xátiva, els dos amb més de 10.000 habitants de la comarca, perceben enguany un finançament de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a serveis socials de 228.600 i 414.370 euros respectivament.

D’aquestes quantitats, es destinen als equips base 170.172 euros en el cas de Canals, la qual cosa suposa un increment respecte a l’any passat del 465%. Per la seua banda, Xátiva rep per als equips base un finançament de 285.882 euros, un 247% més que en 2016.

Amb aquesta xifres, l’Ajuntament de Canals podrà augmentar el ràtio de professionals passant d’un professional cada 12.277 habitants en 2016 a un professional cada 2.170 habitants previst per a finals de 2017 i Xàtiva passarà d’un professional cada 9.593 habitants a un cada 2.758.

Així mateix, la secretària autonòmica ha assenyalat que els recursos per a persones amb malaltia mental crònica de Xàtiva reben enguany un major finançament per al seu manteniment. Concretament el CRIS tindrà una subvenció de 456.960 euros enfront dels 266.511 euros de 2016 i el CEEM rebrà 1’3 milions d’euros enfront dels 944.622 del passat any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here