Serra celebra la I Jornada de Sostenibilitat Ambiental i Territorial de Camp de Túria

0
926

La localitat de Serra ha acollit la I Jornada de Sostenibilitat Ambiental i Territorial de Camp de Túria.  Vora un centenar de persones han omplit el saló d’actes de la Casa Consistorial per reflexionar i debatir sobre el present i el futur de la comarca de Camp de Túria des les vessants ambientals i del territori.

El simposi ha estat organitzat per l’Ideco Camp de Túria i l’Ajuntament de Serra i ha comptat amb la col•laboració de la Mancomunitat de Camp de Túria.

Durant totes les ponències s’ha ficat de manifest que  es vol disposar “d’una comarca viva, habitable sostenible i vertebrada. La jornada ha volgut sensibilitzar sobre la situació del territorio alhora que ha ficat en valor algunes iniciatives de sostenibilitat ambiental ben vives a la comarca com el projecte pioner i reconegut internacionalment de l’Ajuntament de Serra per a fabricar pel•let aprofitant la biomasa forestal.

La mobilitat a la comarca també ha estat abordada en una de les ponències així com els reptes dels dos parcs naturals que té la comarca, el de la Serra Calderona i el del Túria.

A la jornada han assistit nombrosos representants de la societat civil comarcal així com els alcaldes i alcaldesses i regidors de difernts municipis com ara Serra, Marines, Vilamarxant, Olocau, Riba-roja de Túria o la Pobla de Vallbona que han tancat la jornada en una taula redona sobre els reptes i les oportunitats dels municipis. L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón ha remarcat que el “desenvolupament ha de ser si o si sostenible si no volem comprometre el futur de les generacions que ja tenim ací”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here