Segona edición del festival Llum Fest de Llíria, dedicat a les músiques del món i els ritmes ètnics

0
819

El festival se celebra a la Vila Vella de Llíria del 2 al 4 d’agost.

Arriba la segona edició d’un festival dedicat a la millor música étnica de la Comunicat. LA programació es la seguent:

Chicas de la Habana  + Las Hijas de la Cumbia (Divendres 2 d’agost 23:00 hores)

Quintet de dones cubanes format a Madrid amb un amplíssim repertori musical d’arrel afro-Caribeny. En les seues actuacions, combinen diferents ritmes tradicionals llatins com el Son, la Guajira, el Chachachá, el Guaguancó, la Rumba, el Bolero, la Cumbia o la Salsa amb altres tendències afro-americanes més globals com el Funk, el Rap o el Hip-hop entre d’altres. Ofereixen una sonoritat molt personal que és el reflex de la cubanía, la feminitat, la sensualitat, el carisma, l’energia i la força que caracteritza a la dona cubana en els seus concerts. Integrants: Hilda Rosa (baix elèctric i veu), Rolaine Phinney (veu), Mileydis Pérez (piano i teclat), Cheryl Walters (trombó) i Madelin Espinosa (percussió).

Maruja Limón.
Maruja Limón.

Maruja Limón  + Takones Rumberos (Dissabte 3 d’agost 23:00 hores)

Quintet que aposta per la música urbana barcelonina d’arrel flamenca i en clau de Rumba catalana amb una gran varietat d’influències musicals que transiten entre els ritmes llatins com el Son cubà o la Bossa-nova brasileira, la música mediterrània i el Pop. Totes són compositores i arranjadores dels seus propis temes musicals, que reflecteixen les seues personalitats i la seua complicitat personal. Entre les composicions destaquen les històries quotidianes i les situacions domèstiques tractades amb un acostament directe i compromés. Integrants: Esther González i Sheila Quero (veus), Vicky Blum (guitarra), Elisenda Fàbregas (percussió) i Mila González (trompeta).

Imagen del festival.
Imagen del festival.

Balkan Paradise Orchestra +  Skanking Sisters (Diumenge 4 d’agost 23:00 hores)

Fanfàrria femenina de músiques balcàniques integrada per onze instrumentistes, nou de vent-metall i dos de percussió. La BPO es va crear a Barcelona i s’ha convertit en una formació inusual i trencadora que ha aportat un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries a Espanya. En els seus directes fusionen diversos gèneres musicals d’arrel popular amb melodies tradicionals i ritmes sonors de qualsevol part del món en clau Balkans. Integrants: Alba Careta, Berta Gala i Mila González (trompetes), Eva Garín i Laura Lacueva (clarinets), Maria Puertas i Olivia Casas (tubes), Alba Ramírez (trompa), Maria Cofan (trombó), Eli Fàbregas (percussió) i Núria Perich (bateria).

LlumFest posa en valor a través de la música, la Vila Vella de Llíria, el barri medieval que va ser seu de la medina de Lyria, entre els segles IX i XII, i que encara compta amb l’urbanisme laberíntic de l’època andalusina amb carrers estrets i retorçats, atzucacs, i xicotetes places. A més, la Vila Vella compta amb edificis de gran valor històric i artístic com el Forn de la Vila (segle XV), les pintures del Bon Pastor (segle XIV), Ca la Vila Vella (segle XIV), la muralla medieval (segle XIII), els Banys Àrabs (segle XII) i l’església de la Sang (segle XIII), el centenari del qual de la seua declaració com a Monument Nacional se celebra este 2019.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí