Sayo Gandia: “hem articulat l’oferta turística d’Ontinyent entorn de 50 rutes els 12 mesos de l’any”

0
2919

L’Ajuntament d’Ontinyent i la seua promoció turística van tindre un paper destacat en l’estand de la Comunitat Valenciana a FITUR des del dimecres passat fins ahir, diumenge.

ComarcalCV va tindre l’oportunitat d’entrevistar l’edil de turisme, Sayo Gandia, sobre els projectes i objectius de la capital de la Vall d’Albaida en aquesta àrea.

 

Quina oferta turística ha portat Ontinyent a FITUR2020?

Tractem de mostrar la nostra ciutat i la seua oferta durant tot l’any. Ontinyent és una ciutat viva, amb activitat els dotze mesos, tant festives com culturals. Així el que hem fet és recopilar 50 rutes turístiques que es poden realitzar de manera gratuïta per a qualsevol tipus visitant.

 

Com s’ha traçat aquesta oferta de 50 rutes?

Vinculant-les especialment a activitats, esdeveniments i festes ja existents durant tot l’any, des del Mig Any a Sant Antoni. La intenció és que el visitant trobe una ciutat viva, amable i acollidora durant tot l’any, tractant de desestacionalizar l’oferta.

També amb les Festes de Moros i Cristians per a la qual hem tornat a sol·licitar la Declaració de Festa d’Interés Turístic Internacional, confiem que enguany es faça realitat.

 

En què incideix aquesta oferta de rutes i temes?

La varietat és àmplia, utilitzant tots els recursos, no sols els patrimonials o de naturalesa, per exemple utilitzem la Memòria Democràtica o la gastronomia.

 

Què els transmet el sector privat turístic d’Ontinyent sobre el treball que es realitza per a atraure turistes?

Fa anys Ontinyent era una ciutat de la qual podíem dir que ‘descansava’ els diumenges, i cada vegada més hi ha hostaleria oberta, en diferents dates costa reservar, la qual cosa és un bon símptoma, i hi ha rutes en les quals hem omplit, hem hagut de duplicar a causa de la demanda. La promoció durant tot l’any sorgeix efecte.

 

Quins reptes o objectius es marquen a curt i mitjà termini?

Jo defense el turisme d’una manera sostenible, amb el que cal créixer de manera ordenada, sent conseqüents amb el que fem. Així treballem un turisme familiar però respectuós amb l’entorn, del qual gaudir sense perdre l’essència, i cuidant que se senten a gust i vulguen tornar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí