Sanitat trasvassa a la cobertura de cirurgia de l’Hospital d’Ontinyent quasi 12.000 habitats que depenien de Xàtiva

0
1550
Hospital d'Ontinyent

Des del mes de juny els habitants d’Alfarrasí i Montaverner, Sempere, Guadasséquies, Benissuera i l’Olleria passen a dependre de l’Hospital d’Ontinyent i no del de Xàtiva

El servei de cirurgia de l’Hospital General d’Ontinyent ha ampliat la seua àrea de cobertura en 11.877 habitants més. Es tracta de les sis poblacions corresponents a la zona bàsica de l’Olleria que comprenen els municipis d’Alfarrasí i Montaverner, Sempere, Guadasséquies, Benissuera i l’Olleria. Des del passat mes de juny els pacients de l’àrea són citats per a primeres consultes de cirurgia en aquest centre hospitalari. Fins a aquest moment els pacients rebia atenció en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Aquesta iniciativa s’engega després d’analitzar les característiques del servei de Cirurgia i les possibilitats reals d’assumir aquest increment d’activitat, que no solament suposa un augment de consultes, sinó també de l’activitat quirúrgica del centre.

La mesura es va acordar després d’una reunió mantinguda entre la gerent del Departament de Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, el cap clínic de Cirurgia de l’Hospital d’Ontinyent, Julián García de la Canella, i facultatius de la zona bàsica de salut de l’Olleria.

Des de l’àrea de Cirurgia de l’Hospital d’Ontinyent s’ha destacat que aquesta mesura inclourà en la reducció del temps d’espera tant per a rebre la primera consulta en cirurgia així com perquè els pacients de l’àrea de cobertura siguen operats.

Consultes del primer semestre de 2018

En el primer semestre d’enguany l’activitat de consultes d’atenció especialitzada del centre hospitalari d’Ontinyent ha experimentat un increment del 3,09% en primeres consultes i d’un 9,9 % en consultes successives pel que fa al mateix període de 2017.

La gerent del Departament de Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, ha assenyalat que, “amb aquesta ampliació de cobertura, millorem l’atenció de la població del departament i es millora la relació entre tots dos hospitals. No solament es disminueix la demora, sinó que s’agilita l’atenció dels pacients que, per la seua patologia, necessiten ser operats o controlats a Xàtiva, ja que són derivats directament”. “Contribuïm així a aconseguir que tots dos hospitals del departament es complementen per a millorar l’assistència sanitària dels quasi 200.000 habitants als quals donem cobertura”, ha agregat

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here