Sanitat incorporarà crèdit per a la redacció del projecte del nou centre de salut de Xàtiva

0
313
Roger Cerdà i Ana Barceló

L’alcalde Roger Cerdà es reuneix amb la consellera Ana Barceló a València

Xàtiva, 31 de juliol de 2019.- La passada setmana, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà es va reunir amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, amb la finalitat de reprendre les gestions per a la construcció del nou centre de Salut Xàtiva II, contemplat en el pla funcional de la Conselleria. La reunió, celebrada al despatx de la consellera, es produeix després d’haver-se conformat els governs autonòmic i municipal. L’alcalde va aconseguir el compromís de la consellera d’incorporar el crèdit suficient per a la redacció del projecte del nou edifici en el proper exercici.

A hores d’ara, l’Ajuntament treballa en la modificació de la qualificació urbanística del solar on es construirà el centre de salut, pas previ per a la cessió d’uns terrenys que ja han estat sol·licitats per la Conselleria, mitjançant un escrit de la seua Direcció General d’Eficiència i Règim Econòmic.

El programa funcional del nou centre de salut Xàtiva II, elaborat per la Conselleria, preveu un edifici de dues plantes, amb 8 consultes de medicina de família, 8 consultes d’Infermeria , una sala polivalent per a la realització d’electrocardiogrames, retinografies, etc, sales d’espera, àrea d’urgències, clínica i atenció a tractaments, sala d’extraccions, àrea de fisioteràpia, una sala multiusos per a xerrades, reunions o tallers, sala d’estar equipada amb cuina office per a personal, vestuaris, banys i diferents magatzems.

El programa funcional és un informe que es considera com una primera aproximació per a la distribució dels espais arquitectònics i, al seu torn, fa una previsió de les necessitats de personal adequat per a una correcta assistència sanitària. Atenent a la població que es pretén assignar al nou centre sanitari Xàtiva II, la qual ascendeix a un total aproximat d’11.000 persones, la dotació de recursos humans adequada, segons el criteri de conselleria, seria de 7 metges de família, 7 infermers, 4 auxiliars d’infermeria, 3 auxiliars administratius, 3 zeladors, 1 infermer gestor de casos comunitaris, 1 fisioterapeuta i 1 tècnic en cures auxiliars d’infermeria.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva inicia les obres de consolidació de les restes de l'ermita de Sant Antoni

En el transcurs de la reunió, es varen abordar altres assumptes, com ara la cessió dels terrenys adquirits per a la construcció de l’ampliació de l’aparcament de l’hospital Lluís Alcanyís o la reforma integral del consultori de la Seu, obra subvencionada amb 100.000 euros per la Generalitat, als quals l’Ajuntament haurà d’aportar la quantitat restant fins a cobrir el pressupost de 307.000 euros amb què compta l’actuació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here