Sanitat millorara els consultoris de Senyera, Alcántera de Xúquer, Beneixida, Alfarrasí, Adtzeneta d’Albaida i La Font de la Figuera

0
2295

Es va a invertir 376.546 euros per a millores en sis consultoris auxiliars del Departament | Encara que de titularitat municipal, el manteniment i estes obres van a càrrec de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

Sis consultoris del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent podran realitzar millores estructurals gràcies al pla d’intevención arquitectònica de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En total es va a invertir 376.546 euros, el que suposa el 20’6% del total destinat en esta primera edició d’este pla en l’àmbit autonòmic de la sanitat pública.

Instalaciones del Centro de Salud.

L’objectiu fonamental d’este pla és la humanització dels espais on més hores passen les persones usuàries dels serveis de salut. Les actuacions que se’n van a realitzen són obres de reforma, reparació , restauració i rehabilitació així com de conservació i manteniment d’estos consultoris que, són de titularitat municipal i que corresponen a nuclis de població reduïda encara que adscrits a centres de salut de referència.

L’ajuda es tracta d’una subvenció a fons perdut amb un import anual limitat a 100.000 euros per consultori i que pot arribar a cobrir el 100% de la quantia sol·licitada.

En el Departament Xàtiva-Ontinyent esta ajuda suposarà millores en els consultoris de Senyera per valor de 93.385 euros, Alcántera de Xúquer amb 50.000 euros i Beneixida amb 19.056 euros, en la Ribera Alta. En la Vall d’Albaida hi haurà reformes en els consultoris d’Alfarrasí i Adtzeneta d’Albaida per valor de 100.000 euros en cada un d’ells. En la Costera, el consultori de La Font de la Figuera realitzarà millores per valor de 14.105 euros dins d’este pla especial.

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha anunciat ja que a partir del pròxim mes de setembre s’obrirà novament la convocatòria per a este tipus d’ajudes als municipis amb consultori auxiliar que ho sol·liciten.

La gerent del Departament, Margarita Llaudes ha recordat que “en els últims quinze anys l’administració s’havia centrat en grans instal·lacions sanitàries deixant de costat als xicotets nuclis de població i centres d’atenció primària, per la qual cosa este pla posa de manifest l’aposta de Sanitat per les necessitats de l’atenció primària, de proximitat, que rep la ciutadania dels nuclis més xicotets de població”. Llaudes a animat als ajuntaments més xicotets “que sol·liciten este tipus d’ajudes atés que redunden en definitiva, en una major qualitat a l’hora de prestar l’assistència sanitària en els nostres pobles”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí