Sanitat confina Benigànim durant 14 dies després d’arribar el brot de COVID-19 a 75 positius en els últims dies

0
1627
Les proves PCR es van realitzar al pavelló esportiu de Benigànim.

S’ha perdut la traçabilitat dels casos i se suspén l’activitat educativa presencial i es tanquen centres de tercera edat, gimnasos i restauració

Benigànim estarà confinat durant 14 dies després que el brot de COVID-19 haja donat un total de 75 positius després dels últims 51 comunicats pel propi ajuntament. El confinament ha sigut impulsat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que ha dictat una resolució per la qual s’acorden mesures addicionals en el municipi de Benigànim «a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID 19 que viu en l’actualitat la localitat».

La situació actual epidemiològica en el municipi de Benigànim, d’acord amb els informes emesos des de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, evidència un augment de la propagació del virus en la localitat, on s’ha produït un increment exponencial en la incidència d’aquesta malaltia, molt superior a l’esperat (s’ha passat d’una incidència acumulada de 34,24 per 100.000 habitants en la setmana que va finalitzar el 16 d’agost, a una incidència de 994,46 en els últims 7 dies), i s’ha produït la pèrdua de traçabilitat dels casos.

La consellera, Ana Barceló, ha assenyalat que “l’increment de casos dels últims 7 dies evidencia una important propagació del virus a Benigànim, i indica una transmissió comunitària sostinguda, per la qual cosa és necessària l’adopció d’aquestes mesures temporals, amb l’objectiu de frenar i pal·liar el risc de contagi. Ha sigut una decisió difícil, però necessària”. Barceló ha agraït “la col·laboració permanent prestada per l’alcaldessa de la ciutat i demane la màxima col·laboració per part de la ciutadania perquè les mesures addicionals adoptades servisquen per a recuperar, al més prompte possible, el control de la situació epidemiològica”.

Les limitacions entren en vigor aquesta mateixa vesprada de dilluns i comporten el confinament del municipi, és a dir, es restringeix l’entrada i eixida de persones excepte en diversos supòsits: anar al metge, anar a treballar, tornar al lloc de residència habitual, cuidar de persones majors, menors o dependents, força major o qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa. La circulació per carretera i vials que transcórreguen o travessen el territori de Benigànim estarà permesa, sempre que tinguen origen i destinació fora d’aquest. Se suspén així mateix l’activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils.

A més, durant els pròxims 14 dies, s’acorda el tancament de centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa; centres de dia per a persones majors i altres col·lectius de caràcter social; bars, restaurants i altres establiments d’oci del municipi, llevat que en els mateixos es preste el servei de menjars per a portar o a domicili; gimnasos i centres esportius de tota mena, així com parcs i jardins.

Les mesures excepcionals contemplen també la supressió d’espectacles esportius amb públic; les noces, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades; l’assistència a llocs de culte excepte si manquen de públic o es tracta de funerals.

En aquest últim cas, les vetles tenen una limitació de 15 persones si són a l’aire lliure, i de 10 en espais tancats, es tracte o no de persones convivents. La participació en la comitiva per a l’enterrament o cremació es restringeix a un màxim de 15 persones, entre familiars i afins a més de, en el seu cas, el ministre de culte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí