Sandra Gómez dóna la benvinguda als joves de EMCUJU que treballaran un any a l’Ajuntament de València

0
2066

“El que pretenem és que quan s’enfronten al mercat laboral puguen respondre amb un rotund sí a la pregunta sobre si tenen experiència laboral.”

Més de 220 joves menors de 30 anys treballen, amplien la seua formació i adquirixen experiència professional des de hui a l’Ajuntament de València, després d’haver sigut seleccionats dins de la iniciativa Anem! i del programa d’Ocupació Qualificada Juvenil (EMCUJU). Este matí han sigut rebuts en l’Hemicicle municipal, on l’alcaldessa en funcions i regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Sandra Gómez, els ha donat la benvinguda en l’inici d’una experiència laboral que es prolongarà durant un any i en la qual percebran entre 18.000 i 26.000 euros bruts.

Quasi 250 joves treballaran a l'Ajuntament de València, després d'haver sigut seleccionats dins de la iniciativa Anem! i del programa EMCUJU.“Hui s’incorporen estos primers seleccionats dins del programa Anem!, que tindran un contracte laboral en condicions dignes perquè treballen a l’Ajuntament de València durant un any. El que pretenem amb iniciatives com esta és que els nostres joves, quan s’hagen d’enfrontar al mercat laboral i els facen eixa primera i temuda pregunta de si tenen experiència laboral, puguen respondre amb un rotund sí”, ha afirmat Sandra Gómez en un acte en el qual l’Hemicicle s’ha omplit de joves que exerciran funcions municipals relacionades amb la seua titulació. Del total de 248 seleccionats i seleccionades dins d’esta iniciativa realitzada en col•laboració amb el SERVEF, aproximadament 20 han renunciat per motius diversos.

“La nostra principal preocupació és la desocupació i, especialment, la desocupació juvenil, perquè els joves van ser els primers expulsats del mercat laboral per la crisi i els que més dificultats tenen per a trobar una oportunitat de nou. Per açò este programa serà una de les nostres principals prioritats i volem que tinga continuïtat durant tota la legislatura”, ha afirmat Sandra Gómez en l’acte de recepció al que han assistit altres regidors com Sergi Campillo, Anaïs Menguzzato, Pilar Soriano, Narcís Estellés o Manuel Camarasa.

Entre els més de 220 primers joves seleccionats en este programa d’ocupació hi ha titulats superiors -fins i tot amb màster- i titulats mitjans amb cicle formatiu superior o cicle formatiu mitjà. Les titulacions més representades són Cicle Formatiu d’Administració i Finances i el grau en Dret, però també hi ha periodistes, arquitectes, economistes, delineants i un llarg etcètera. Tots i totes han iniciat hui divendres el seu contracte laboral d’un any de duració a l’Ajuntament de València, després de rebre informació sobre els seus nous llocs de treball, així com instruccions de quines seran les seues funcions.

En la seua intervenció de benvinguda, l’alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, ha recordat que ella va ser, no fa tant, titulada en atur i treballadora en precari i ha ressaltat “la importància d’este nou programa de contractes, que no beques, tant per a la ciutat de València com per a les persones seleccionades, que tindran la seua primera experiència laboral a través de l’Ajuntament”.

A la incorporació d’estos joves titulats i qualificats seguirà pròximament la d’altres 250 dins del projecte Ocupació Pública Juvenil(EMPUJU), dirigit a menors de 30 anys sense qualificació professional acreditada per una titulació acadèmica, la qual cosa elevarà a 500 (menys les renúncies voluntàries) les contractacions de joves per part de l’Ajuntament de València, a través de les subvencions concedides pel SERVEF (programes EMCUJU i EMPUJU). En tots dos casos l’objectiu “és promoure la seua inserció laboral”.

En termes econòmics, als 8 milions d’euros assignats pel Servef, l’Ajuntament suma un altre milió d’euros de fons propis per a ampliar la convocatòria a més beneficiaris, i arribar així a eixa xifra de 500 contractes. Segons ha explicat Gómez, és necessari dur a terme accions dirigides a «combatre la desocupació entre els i les joves», ja que, segons ha advertit, «suposa un dels grans problemes socials».

Dins de la campanya d’accions d’ocupació jove Anem!, a més dels contractes laborals, destaca l’aposta del consistori per la formació en idiomes ja que oferix 300 places per a cursos gratuïts intensius d’estiu. Els cursos, realitzats durant els mesos de juliol, agost i setembre per personal qualificat, formen els joves en nivell intermedi d’anglès, amb l’objectiu d’augmentar-ne el coneixement i que puguen superar els exàmens de certificació d’idiomes. Més de 150 joves s’han inscrit en estos cursos.

Gómez ha emfatitzat que des de València Activa, la marca que aglutina tota l’oferta en matèria d’ocupació, emprenedoria i formació de l’Ajuntament, «apostem per la creació d’ocupació de qualitat, així com per la seua formació contínua i gratuïta”. La regidora ha expressat la seua satisfacció que l’Ajuntament de València puga complir amb les seues obligacions amb els joves, “amb tota eixa generació amb la qual sent que tenim un deute”.

Els ha animat a aprofitar l’oportunitat que se’ls oferix “perquè us pugueu desenvolupar professionalment en l’àmbit en què esteu formats”, i els ha convidat a “treballar en benefici del benestar ciutadà; a treballar per a tots i, sobretot, per als que més ho necessiten”.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí