Sagunt se suma a la XIX Jornada Europea de la Cultura Jueva amb conferències, visites i música

0
1105
Porta del barri de la Jueria de Sagunt

Per a esta edició, que ja es va inaugurar diumenge passat, s’han programat diferents activitats culturals que tindran lloc fins dissabte que ve 8 de setembre

Sagunt participa en la XIX Jornada Europea de la Cultura Jueva amb diferents activitats culturals que es realitzaran al llarg de la setmana. Estes activitats, que ja van començar diumenge passat amb la inauguració de les jornades, són aptes per a tots els públics.

Concretament, divendres que ve, 7 de setembre, tindrà lloc la conferència ‘Exposició sobre la candidatura de Sagunt a la Xarxa de Jueries’, d’Antoni Gómez, que serà en la Casa dels Berenguer a les 19 hores. A continuació, a les 19.30 hores, el ponent serà Manuel Ruzafa, amb la conferència ‘Les minories religioses en època medieval: jueus i mudèjars del Regne de València (segle XII-XV)’.

Per al dissabte 8 s’ha programat una ruta nocturna per la jueria, a partir de les 22.30 hores, que finalitzarà amb un concert de José Guerola i la clausura de les jornades. Este esdeveniment també serà en la Casa dels Berenguer a les 00.30 hores.

Els objectius d’estes jornades són destacar la diversitat i la riquesa cultural del judaisme, així com promoure el diàleg, el reconeixement mutu i l’intercanvi d’idees a través de conferències, concerts, actuacions, visites guiades i altres activitats.

Per açò, l’eix que vertebra les activitats de l’edició d’enguany és el storytelling, una eina per a la difusió de l’herència històrica, convertint-se d’eixa manera en una oportunitat per a explorar diferents àrees, tant tangibles com a intangibles, de l’herència jueva a Europa.

Per a l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, enguany les Jornades Europees de la Cultura Jueva tenen una especial significació perquè “anem a presentar una candidatura a la Red de Juderías d’Espanya ja que han obert les portes de nou i ha finalitzat la moratòria que arrossegaven des de feia quatre anys. Hem treballat molt i de valent per solucionar este tema. Ara el problema és que hi ha moltes ciutats candidates i només poden entrar quatre. Però nosaltres confiem en les nostres possibilitats i en el rigorós i exhaustiu dossier que hem preparat amb dades de caràcter històric, turístic, municipals i els corresponents certificats oficials, segons les bases de la convocatòria. A més, sens dubte, estem convençuts que la nostra jueria és una de les més importants d’Espanya per mèrits propis i volem que tinga, per tant, el corresponent prestigi internacional, ja que la Red de Juderías forma part d’un Itinerari Cultural del Consell d’Europa. Vull agrair, per últim, el treball i la dedicació de ‘Quiero Cultura’ en favor del barri jueu de Sagunt i retre un sincer i emotiu reconeixement del treball de Susana Lobato, que malauradament va faltar fa un temps”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here