Sagunt sol·licitarà unir-se a la Xarxa de Jueries d’Espanya ‘Camins de Sefarad’

0
768
Porta del barri de la Jueria de Sagunt

Sagunt vol sumar-se a la xarxa constituïda per municipis que compten amb un patrimoni jueu que promou projectes culturals, turístics i acadèmics

Sagunt sol·licitarà unir-se a la Xarxa de Jueries d’Espanya ‘Camins de Sefarad’. El Ple va aprovar per unanimitat la integració del municipi en esta associació, constituïda per municipis que compten amb un patrimoni arquitectònic, històric, mediambiental i cultural herència de les comunitats jueves que hi habitaren. Després d’este acord, el consistori ha de tramitar la seua sol·licitud d’integració.

La proposta de la delegació de Cultura va ser presentada en el Ple pel regidor delegat de l’àrea, José Manuel Tarazona. El text de la proposta explica que la jueria de Sagunt “és una de les més importants del País Valencià i conserva perfectament la seua configuració urbanística medieval, amb elements de gran relleu patrimonial”. A més, recorda que “la ciutat es troba immersa en un procés de reconeixement internacional del seu patrimoni, com és la candidatura de Patrimoni de la Humanitat”.

Els membres de la Xarxa de Jueries d’Espanya ‘Camins de Sefarad’ actuen de forma conjunta en defensa del patrimoni històric i el llegat jueu, promouen projectes culturals, turístics i acadèmics, i realitzen una política d’intercanvi d’experiències nacionals i internacionals que contribueixen al coneixement i el respecte mutu dels pobles, cultures i tradicions.

La xarxa actua sense ànim de lucre i amb ple independència en la defensa d’este llegat, és membre fundador de l’Itinerari Europeu del Patrimoni Jueu i realitza una intensa labor de difusió en l’estranger.

Les ciutats que ja pertanyen a esta xarxa són Àvila, Barcelona, Càceres, Calahorra, Còrdova, Estella-Lizarra, Hervás, Jaén, Lleó, Lucena, Monforte de Lemos, Palma de Mallorca, Plasència, Ribadavia, Segòvia, Tarassona, Toledo i Tudela.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here