Sagunt espera la visita de més de 18.000 alumnes als Ludi Saguntini

0
1865
Imatge d'un dels actes al Teatre Romà de Sagunt

Dilluns que ve 8 d’abril començaran les representacions de teatre grecollatí, els tallers de cultura clàssica i les activitats a l’aire lliure de la 23a edició d’este festival

El festival Ludi Saguntini 2019 enguany celebra la seua 23a edició, començarà dilluns que ve 8 d’abril i finalitzarà el divendres 12 d’abril, amb l’espectativa de rebre la visita de més de 18.000 alumnes.

Dins de la programació es troben representacions de teatre grecollatí, diversos tallers de cultura clàssica i activitats a l’airelliure. En el festival participaran prop de 100 monitors i monitores i persones del municipi que han volgu tcol·laborar.

Els Ludi Saguntini, com cada primavera, inunden la ciutat de Sagunt de cultura clàssica, començant pels tallers que s’oferixen i que tindran lloc en la Domus Baebia. Entre l’oferta es troben tallers d’epigrafia i escriptura, de cuina romana antiga, d’indumentària romana i grega, de jocs romans, de mosaics, etc., així com visites a la Plaça dels Déus o al Museu de l’Escena Grecollatina. Com a novetat, enguany s’inclou un taller de realitat virtual realitzat pel Cefire. L’assistència als tallers s’espera que siga de més de 7.000 alumnes que hi ha inscrits i que també acudiran al teatre Olimposkola, que tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal.

D’altra banda, la Glorieta també acull gran part de l’activitat d’esta setmana de cultura clàssica amb les spatia, carpes instal·lades en la plaça amb diferents activitats i jocs i, enguany com a novetat, dos spatia noves, Ornatris i Optus, que es fan en col·laboració amb els monitors i l’aula especial del col·legi Maestro Tarazona. Respecte a les obres de teatre, per a les quals hi ha 10.819 alumnes inscrits, els Ludi acolliran a grups de teatre clàssic que representaran 5 tragèdies gregues, 2 comèdies gregues i 3 comèdies llatines, a més del 6é certamen Hermes amb el qual es premiaran als concursants amb premis en metàl·lic i poder actuar en els Ludi Saguntini 2020.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt comunica als propietaris dels xiringuitos de platja que hauran d'obrir lavabos al públic

Enguany el cartell, realitzat per Tàndem Comunicació, és a manera d’homenatge al dibuixant Sento Llobell, qui ha realitzat els cartells tots els anys, però enguan ys’ha retirat, segons han assegurat en la presentació.

Des de l’organització dels Ludi Saguntini asseguren que estos han crescut cada any més fins a arribar a consolidar-se com un gran festival que té l’objectiu “d’atendre bé a cada alumne que ve i tractard’inculcar-los des de xicotets l’amor cap als avantpassats i cap a la cultura clàssica”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here