Sagunt vigilarà l’aforament i l’ús de mascareta als espectacles d’estiu i als actes taurins

0
4325
Imatge de l'acte celebrat a Sagunt.

Els espectacles programats per a este estiu seguiran totes les mesures de seguretat sanitàries

Aquest dijous l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, la regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, i el president de l’associació col·laboradora en l’Estiu a la Fresca 2021 en el nucli de Sagunt, Ricardo Meliá, han informat sobre el funcionament i les mesures que es prendran durant la programació d’espectacles emmarcada dins d’Estiu a la Fresca, i en particular sobre els taurins per a este estiu.

Per als espectacles programats en Estiu a la Fresca se seguirà la normativa actual, que va entrar en vigor el passat 14 de juliol i continua fins al 25 de juliol. En este moment, la normativa marca que en qualsevol tipus d’espectacle l’aforament està controlat, està limitat (un 75% de la capacitat del recinte) i el públic ha d’estar assegut. Així mateix, és obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic, així com mantindre la distància de seguretat. Dins del recinte no està permés menjar, fumar ni tampoc beure alcohol, encara que es tracte d’espectacles realitzats a l’aire lliure. En el cas local, també és necessari obtindre prèviament les entrades perquè l’organització puga tindre un registre de les persones que acudisquen a les activitats.

L’hora de finalització dels espectacles, si bé no hi ha obligatorietat de tancar a la 1 de la matinada a Sagunt, s’ha acordat que serà a les 12.30 hores per motius de solidaritat amb l’hostaleria i prevenció davant futures mesures. Per tant, els espectacles que començaven a les 11.30 hores s’han avançat mitja hora.

D’altra banda, l’adquisició d’entrades es realitzarà amb quatre dies d’antelació a través de la web servientradas.com i cada persona registrada podrà adquirir fins a 4 entrades. Amb l’excepció dels espectacles taurins, que es recolliran les entrades este divendres, de 18.00 h a 20.00 hores, i este dissabte de 09.00 h a 11.00 hores en el Centre Cultural Mario Monreal limitat a 1 entrada per persona.

Particularment, els espectacles taurins compten amb un aforament de 1486 butaques dividides en dos sectors: gradería, amb una capacitat de 1156 persones i participant, amb 300 persones. Tal com ha explicat el president de l’associació col·laboradora, Ricardo Meliá, es comptarà amb 6 agents de seguretat en els accessos, a més de les comissions de festes de Sagunt i Port de Sagunt, així com 26 voluntaris taurins de la ciutat i altres 26 col·laboradors de les penyes. Així mateix, s’ha informat que aquelles persones que no complisquen estrictament amb les mesures, seran expulsades immediatament amb veto a altres activitats durant 6 dies més i se’ls prendran dades per a facilitar-les a la Policia Local.

La regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, ha manifestat que «creguem que estem totalment preparats per a dur endavant tota esta activitat. Vull transmetre tranquil·litat a la ciutadania; hi ha unes normes que estem portant des de juny de l’any passat, perquè el departament de Festes i Cultura no ha parat de programar i d’organitzar aquest tipus d’activitat. Però en el bon fer de la gent i en el personal que tenim per a estar pendent d’esta normativa es pot disfrutar i gaudir de les activitats».

Així mateix, ha insistit molt a remarcar que: «No són festes ni tampoc festes patronals; no hi ha cavalcades, ni desfilades, ni menjars de convivència. Són esdeveniments culturals, festius i taurins on hi haurà música, humor i diversió».

Per part seua, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha agraït en primer lloc tant el treball del Departament de Festes i Cultura Popular com a l’associació col·laboradora. «Venim d’activitats o festes patronals amb moltes aglomeracions, molta gent i consum d’alcohol i dona una mica de vertigen parlar de realitzar qualsevol tipus d’activitat. Però insistim que açò no és una festa oberta i demanem la col·laboració de tots i totes perquè estes activitats es puguen desenvolupar» ha manifestat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí