Sagunt vigilarà el clavegueram per a localitzar possibles concentracions de coronavirus en l’aigua residual

0
323
Imatge de la reunió entre l'Ajuntament de Sagunt i Global Omnium

Durant 15 dies i amb l’empresa Global Omnium, es prendran mostres en cinc punts significatius de la xarxa de clavegueram a fi de conéixer la presència, concentració i evolució d’unitats genòmiques causants de la malaltia

L’Ajuntament de Sagunt ha signat un conveni amb l’empresa Global Omnium que forma part d’Aigües de Sagunt, perquè, inicialment, durant 15 dies es prenguen mostres de l’aigua residual del clavegueram de la ciutat amb la finalitat d’implementar un mètode de vigilància epidemiològica mitjançant l’anàlisi molecular d’aigües residuals. L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno i el responsable de l’empresa han signat el conveni en presència del regidor d’Aigües de Sagunt, Pepe Gil.

Sagunt ha sigut triada per a la realització d’este programa, com ja ho va ser València fa uns dies, que consistix a prendre mostres d’aigua residual tres vegades per setmana en cinc punts significatius de la xarxa de clavegueram per a analitzar-les i localitzar possible presència, concentració i evolució del virus causant de la COVID-19 en la xarxa.

El cost per a l’Ajuntament serà zero i l’assumirà Global Omnium en el seu compromís amb la societat i amb l’objectiu de contribuir a frenar les conseqüències d’esta pandèmia. L’Ajuntament de Sagunt i Global Omnium s’han compromés a col·laborar estretament per a sumar forces en la lluita contra la COVID-19. En este sentit, els resultats es compartiran i posaran a la disposició de les autoritats sanitàries sempre que siga requerit per a això.

Segons l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, este programa permetrà a l’Ajuntament tindre més informació per a poder prendre millors decisions. «Tindre tota eixa informació al nostre abast és especialment important perquè en el cas que teníem un focus ens permetria almenys identificar-ho geogràficament per a poder atacar-lo d’una forma molt més tècnica i precisa i, a més, ens prevé de futurs repunts del virus», ha explicat l’alcalde.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L’Ajuntament de Xàtiva reparteix en un dia 1.200 mascaretes i 60 pantalles de protecció per al personal sanitari

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here