Sagunt posa en marxa la vigilància amb drons dels camps davant l’increment del robatori de taronges

0
1688

Des de l’Ajuntament de Sagunt s’afirma que la vigilància de la Guàrdia Rural és insuficient bàsicament especialment per la gran dimensió del terme municipal que arriba als 127 km²

L’Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa un servei de vigilància amb dron en les zones rurals. Amb l’objectiu de vigilar els camps de cultiu pendents de recol·lecció i evitar així possibles robatoris, l’empresa Dronarte València oferix el servici de drons des del 15 d’octubre fins al pròxim 14 de desembre. El vehicle aeri no tripulat vigilarà els camps en horari alternatiu. El cost del servici ascendix a 4.320 euros.

El president del Consell Agrari, Enric Ariño, ha assegurat que este servei «és una demanda continuada i reiterada per part del Consell, a pesar que Sagunt és una ciutat exemplar quant a Guàrdia Rural, ja que compta amb 22 persones dedicades a la vigilància, sent l’únic municipi de la Comunitat Valenciana amb tanta plantilla dedicada a este assumpte». Malgrat açò, segons Ariño, la vigilància és insuficient bàsicament per dos motius; en primer lloc per la dimensió de 127 km² de l’àmbit rural que “és una superfície molt gran i no és fàcil de cobrir” i, d’altra banda, per l’increment del nombre de robatoris en els camps a causa de la valorització de les taronges.

“La taronja grossa, la de la segona part de la campanya, té molt de valor en el mercat dels sucs i açò està fent que, gent que no hauria de fer-ho, es dedique a furtar taronja dels camps, bé quan estan en plena producció, a meitat de collita o quan siga. Açò ho hem detectat i els esforços que fem són tots els que podem perquè açò no ocórrega, però lamentablement continua ocorrent”, aclarix Ariño.

El regidor ha destacat que “la fórmula dels drons és una fórmula que s’utilitza en una altra àrea i que, a més, jo crec que ha vingut a la societat per a quedar-se. L’Ajuntament de Sagunt també és pioner quant a la vigilància en les platges, per tant, per què no estendre esta pràctica també a la zona rural. Ja no només, per les taronges, fins i tot també habitatges i edificis que hi ha en l’àmbit rural”.

La metodologia d’este servei és molt senzilla; l’empresa contractada anirà pentinant la zona acompanyada de dos guàrdies rurals, sobretot en els llocs en els quals la taronja està a punt de ser collida i, per tant, amb més probabilitats de ser furtada. “El que nosaltres volem és donar la màxima seguretat i, per açò, hem apostat per esta nova tecnologia que creiem que incrementarà, de manera molt notable, la seguretat i vigilància en els camps”, conclou Enric Ariño.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí