El tram Sagunt-València del Corredor Meditarrani canviarà a ample internacional amb les obres que es faran en juliol i agost

0
1454
Estació del tren de Sagunt

Adif programa les obres en estiu que provocarà que l’AVE Madrid-Castelló no circularà a la fi d’agost i se suspendran vuit Euromed i un Talgo entre València i Barcelona

Adif Alta Velocitat (Adif AV) iniciarà dilluns que ve 2 de juliol una nova fase de les obres d’implantació de l’ample internacional en el tram València-Sagunt del Corredor Mediterrani. Els treballs es perllongaran fins al 31 d’agost, i s’han programat en els mesos d’estiu per a reduir les afectacions als serveis ferroviaris.

L’actuació comportarà canvis horaris i alteracions en alguns serveis, com l’AVE Madrid-Castelló, que durant les dues últimes setmanes d’agost no circularà en el tram València-Castelló i els viatgers seran redirigits des de Joaquín Sorolla. També se suspendran vuit Euromed i un Talgo entre València i Barcelona, segons ha informat Renfe en un comunicat.

En concret, aquesta fase de les obres consisteix en la col·locació de 5.700 travesses a l’interior del túnel del Cabanyal de València, de forma prèvia a la instal·lació del tercer carril. L’actuació contempla tres actuacions per a l’adaptació a l’ample mixt de la via 2 (costat mar) en l’àmbit del túnel.

En la primera, del 2 de juliol al 17 d’agost, es procedirà a la col·locació en aquesta via de les travesses específiques per a via en placa a l’interior del túnel, a més de renovar el carril. També s’executaran treballs de col·locació d’un aparell de via mixt en la bifurcació port, a l’eixida de la boca sud del túnel, al costat d’un cambiador de fil.

La següent actuació, entre el 18 i el 27 d’agost, comprendrà treballs en la via 1 de col·locació de dos aparells de via d’ample mixt, així com el trasllat de l’actual cambiador de fil i el muntatge de 400 metres de via mixta. Aquestes operacions es desenvoluparan en l’eixida de la boca nord del túnel.

Els últims treballs tindran lloc fins al 31 d’agost en la via 2, amb la realització de les operacions tècniques per a garantir els paràmetres dels nous elements.

Limitació de velocitat

Durant l’execució d’aquestes obres, amb la finalitat de garantir la seguretat tant dels treballs com del servei, Adif implantarà una limitació temporal de velocitat de 80 quilòmetres per hora en la via 1, en una longitud màxima de 5.900 metres.

Fins avui, l’avanç dels treballs d’adaptació a l’ample internacional entre València i Sagunt -iniciats a principis del passat mes de maig sense afectacions al tràfic- han permès col·locar més de 30.000 travesses d’ample mixt de les aproximadament 36.000 que estaven previstes d’instal·lar, de forma prèvia a la implantació del tercer carril.

Modificació d’horaris

Amb motiu de les obres del tercer carril, la companyia adapta l’oferta i modifica els horaris dels trens de rodalies, Mitja Distància, AVE i Llarga Distància que circulen entre València i Castelló, des del 2 de juliol fins al 31 d’agost.

En la primera fase dels treballs sobre la infraestructura, entre el 2 de juliol i el 17 d’agost, els viatgers de l’AVE Madrid-Castelló amb eixida de Porta d’Atocha a les 9.40 hores seran encaminats des de l’estació València Joaquín Sorolla en un servei d’autobús fins a Castelló, amb la finalitat de garantir la mobilitat.

De la mateixa manera, els usuaris a bord de l’AVE Castelló-Madrid amb eixida al migdia realitzaran el trajecte amb autobús fins a València, des d’on continuaran el viatge en AU fins a la destinació final. Els altres dos serveis AVE entre Madrid i Castelló, un per sentit, circularan amb normalitat durant tot el trajecte.

Renfe també modifica els horaris d’alguns trens de Llarga Distància del Corredor. L’oferta dels Euromed i Talgo entre València i Barcelona es manté amb alguna modificació puntual en horaris d’eixida i una mínima variació en el temps de viatge.

Línia C-6 de Rodalies

Quant als de Rodalies de la línia C-6, es mantenen les freqüències habituals: la meitat circularan de forma directa entre Castelló i València i la resta entre les estacions de Castelló i Puçol (València), des d’on els viatgers seran encaminats fins a València mitjançant un servei d’autobusos.

Entre el 23 de juliol i el 17 d’agost es realitzarà el servei de Rodalies amb l’horari d’estiu, que suposa una oferta de 49 trens en la línia C-6 i una reducció del 30% dels transbords. Finalment, els trens de la línia C-5, València-Sagunt-Caudiel mantenen un servei similar a l’actual.

D’altra banda, l’oferta dels serveis de mitja distància en les relacions València-Barcelona, València-Tortosa i València-Teruel-Zaragoza es manté íntegrament. Els trens de Mitja Distància de la connexió València, Tortosa i Barcelona circularan en doble composició, i alguns d’ells comptaran amb noves parades en algunes estacions del tram afectat per a afavorir el tràfic.

Bitllets de Rodalies

Durant aquest període de temps, els títols de transport i bitllets de Rodalies seran vàlids per a poder viatjar en els trens de Mitja Distància. Renfe permetrà l’accés als viatgers amb títol de transport de Rodalies en tots els serveis de Mitja Distància que circulen entre València, Sagunt, Castelló i Caudiel.

Ja la segona fase de les obres, del 18 al 31 d’agost, els AVE entre Madrid i Castelló no circularan en el tram entre València i Castelló, però seguiran circulant entre Madrid i València, amb la possibilitat d’utilitzar o bé un servei d’autobús entre València i Castelló o els serveis de Rodalies i Mitja Distància entre ambdues capitals.

Suspensió de vuit Euromed i un Talgo

Quant als serveis de Llarga Distància del Corredor, durant aquest període se suspèn la circulació de vuit serveis Euromed, quatre per sentit, entre València i Barcelona i viceversa i un servei de Talgo entre València i Barcelona.

Amb la finalitat de mantenir l’oferta de places habituals, la resta dels serveis Euromed que transiten entre ambdues ciutats circularan en doble composició, amb el doble de les places habituals, fins a la finalització dels treballs.

I respecte als serveis de Rodalies de la línia C-6 València-Castelló, es manté l’oferta habitual d’estiu amb un total de 49 serveis, dels quals la meitat es transbordaran entre Puçol i València per autobús.

Venda de bitllets

Des de Renfe subratllen que els horaris s’han adaptat a aquesta situació per a “donar el millor servei possible, tant als viatgers de Rodalies com de Mitjana i Llarga Distància” i expliquen que els ajustos han sigut el motiu pel qual fins avui no ha sigut possible posar a la venda els trens afectats per les obres. Ara, una vegada definit el servei, es posaran a la venda immediatament.

La companyia activarà un pla específic d’atenció i informació en els trens i en les estacions. Des del 2 de juliol també es reforçarà el personal d’intervenció en els Rodalies i serveis auxiliars en les estacions de València Nord, Cabanyal i Puçol per a la coordinació i informació als viatgers durant els transbords.

També informarà mitjançant l’aplicació mòbil Informa2, amb avisos d’incidències a través d’un missatge directe als usuaris donats d’alta, en el seu perfil de Twitter i en els telèfons d’atenció al client.

Renfe i Adif lamenten les molèsties que puga ocasionar als viatgers aquest tipus de modificacions horàries i alteracions, i recorden que els trens afectats pels transbords poden patir demores. Per als recorreguts amb autobús, no s’admetran bicicletes ni animals domèstics.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here