Sagunt va tindre 460 accidents de trànsit amb 3 morts dins dels nuclis urbans al llarg de 2018

0
1062
Imatge d'un dels accidents produïts a Sagunt durant 2018

D’entre tots els expedients de la Policia Local s’han registrat 21 greus i 3 morts, dos d’ells vianants i un que circulava com a conductor en motocicleta

La secció d’atestats de la Policia Local de Sagunt ha tramitat en el transcurs de 2018 un total de 460 expedients per accidents ocorreguts dins dels nuclis urbans de població. D’esta quantitat, 321 han correspost a accidents que han provocat danys materials, 136 amb ferits (dels quals 115 han sigut lleus i 21 greus) i 3 morts, dos d’ells vianants i un que circulava com a conductor en motocicleta.

El regidor de Policia Local, Enric Ariño, ha destacat que “des que es va crear la unitat d’atestats s’està funcionant molt bé. De fet, ens han felicitat pel treball realitzat”. Així, el delegat ha explicat que abans que hi haguera una persona especialitzada que abordara estos aspectes sorgien problemes en els jutjats, però ara gràcies al fet que les dades es recullen “d’una manera més ordenada i sistematitzada ens hem convertit en un model de com s’han de fer les coses”.

Cal ressaltar, a més, “que esta unitat no s’encarrega només de la part administrativa, també realitza la d’acompanyament de les víctimes”. Ariño ha explicat que els responsables de la unitat fan un seguiment posterior, contactant amb els familiars de les víctimes o els propis lesionats per a ajudar-los en qualsevol tramitació.

Des de la Policia Local s’explica que es té una especial sensibilitat amb els ferits o morts víctimes d’accidents de trànsit, realitzant-se un seguiment individualitzat en cada cas, oferint un suport pròxim i informant dels servicis que s’oferixen de forma institucional, d’eixa manera en la mesura que siga possible s’intenta reduir la victimització secundària, és a dir, aquella que es produïx en els dies posteriors a l’accident, on els tràmits a seguir es fan especialment difícils sense una ajuda especialitzada.

Finalment, cal afegir que Sagunt és un municipi pioner en el tràmit de diligències de forma telemàtica als jutjats, en virtut de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Sagunt i la Conselleria de Justícia, que redunda en una major agilitat i fluïdesa.

El tipus d’accident amb víctimes més freqüent en vies urbanes és la col·lisió frontolateral o lateral, típica d’accidents en interseccions, que representa un 35% del total d’accidents. L’atropellament a vianant i les col·lisions posteriors o múltiples, amb un 20% dels casos, són els següents dos tipus més freqüents.

En termes de les conseqüències de l’accident, els tipus més lesius són els atropellaments a vianant, amb una letalitat (morts per cada 100 víctimes) de 5’3, i les col·lisions laterals i frontolaterals, amb una letalitat de 2’6. Els tipus d’accident amb menor letalitat són les bolcades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here