Sagunt i la Universitat Politècnica organitzen unes jornades sobre restauració dels béns patrimonials

0
1120
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, ha visitat la UPV

La Universitat Politècnica de València col·laborarà en el projecte de Patrimoni de la Humanitat de Sagunt

La Universitat Politècnica de València UPV) i l’Ajuntament de Sagunt organitzaran unes jornades dedicades a la restauració de béns patrimonials amb la finalitat d’acostar estes tècniques a tota la ciutadania. Les jornades seran el punt de partida de la nova càtedra UNESCO de la UPV dedicada a la Universitat i el Patrimoni.

Esta proposta s’emmarca dins la col·laboració de la UPV en el projecte de la declaració de Patrimoni de la Humanitat de Sagunt, sent així membre del Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat de Sagunt.

Quico Fernández, en la seua visita a la UPV, ha explicat que esta col·laboració és conseqüència “de l’interés que l’Ajuntament de Sagunt ha tingut des dels inicis per comptar amb les universitats valencianes en el procés de Patrimoni de la Humanitat com un projecte obert a la ciutadania i la participació i al mateix temps implicant a les persones que ens aporten coneixements i experiència per conduir-lo amb les millors garanties possibles”. En este sentit, l’alcalde ha celebrat la imprescindible col·laboració de la Universitat Politècnica de València “i estem profundament agraïts per esta bona disposició d’una institució tan prestigiosa”.

L’alcalde ha sigut rebut pel rector de la universitat, Francisco José Mora; el vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport, José Luis Cueto; el director de l’Institut de Restauració del Patrimoni, Francisco Juan Vidal, i la catedràtica de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Victoria Vivancos Ramón.

L’alcalde ha visitat l’Institut de Restauració del Patrimoni, un dels centres d’investigació i desenvolupament de noves tècniques de restauració patrimonial més prestigiosos d’Espanya, i les seues unitats d’intervenció dedicades a l’arquitectura monumental i històrica, el paisatge i el patrimoni rural, l’anàlisi urbana, l’enginyeria aplicada al patrimoni, la recerca del color, la catalogació i la promoció del patrimoni i l’espai museístic i escènic.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El ple de Sagunt ofereix el seu suport unànime a la indústria local per defensar-la durant la crisi de la COVID-19

Fernández ha assenyalat que la col·laboració de l’Institut de Restauració del Patrimoni i el seu personal investigador pot aportar “un gran valor afegit al nostre projecte des del punt de vista tecnològic perquè es tracta d’un centre pioner en el món en l’aplicació de tècniques innovadores a la restauració del patrimoni”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here