Sagunt treballa en un Pla Director de Clavegueram i Desguàs per a pal·liar possibles futures inundacions

0
1665
L'alcalde de Sagunt ha visitat les zones afectades junt amb la consellera Bravo.

La consellera d’Interior, Gabriela Bravo, ha visitat les zones afectades per l’últim episodi de pluges torrencials i ha oferit l’ajuda del Consell en la preparació d’este protocol

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha anunciat que el Pla Director de Clavegueram i Desguàs, «especialment pensat per a inundacions», en què treballa des de fa mesos l’Ajuntament conjuntament amb Aigües de Sagunt estarà llest per a finals d’any i ha traslladat la voluntat de començar a executar durant l’any pròxim les inversions que preveu.

Este anunci l’ha fet públic després de la visita de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, al municipi per a comprovar in situ l’estat de les zones més afectades per l’últim episodi de pluges torrencials i inundacions, circumstància que principalment s’ha donat en el nucli de Port de Sagunt.

La responsable de l’àrea d’Interior de la Generalitat Valenciana ha traslladat la seua voluntat de col·laborar amb l’Ajuntament de Sagunt en l’elaboració d’este protocol. «Estem ajudant als municipis per a l’elaboració d’estos plans i així continuarem fent-ho l’any vinent; de fet ho hem subvencionat enguany», ha declarat la consellera. «Continuarem treballant en totes les línies», ha avançat Bravo.

«Faltava una estratègia comuna», ha assenyalat l’alcalde, que ha explicat que este pla de prevenció d’inundacions naix «tenint en compte que els episodis de pluges torrencials van en augment degut al canvi climàtic».

«Es tracta de construir una nova ciutat que siga resilient davant les noves condicions meteorològiques. Volíem evitar els pegats, que és el que es feia fins ara, perquè les inversions responguen a una estratègia de ciutat que ens ajude a ser més resilients», ha expressat Moreno.

Visita a les zones afectades de Port de Sagunt

La consellera i l’alcalde, així com més membres de la Corporació municipal, han visitat alguns dels punts que més van patir les conseqüències de les inundacions provocades per l’últim episodi de pluges torrencials en Port de Sagunt. «L’Ajuntament està fent una bona feina perquè actuar ràpidament per a retornar la normalitat a les platges és fonamental per a mantindre el turisme», ha declarat Bravo. «Estem en temporada alta i per tant és necessari actuar amb eixa rapidesa», ha afegit al mateix temps que oferia el suport de l’àrea que dirigeix «en tot el que siga necessari».

En este sentit, la consellera ha comunicat que es convocarà l’oficina post-emergència per a valorar els danys com més prompte millor amb la finalitat que es puga definir al més aviat possible este suport en «recursos econòmics» que siguen necessaris per a poder pal·liar els danys ocasionats per este episodi de pluges. «Tot això es valorarà en el marc d’eixa comissió d’emergència i a partir d’ací es traslladarà al decret d’ajudes que en el seu moment aprovarà el Consell», ha explicat. «Haurem de valorar, perquè la incidència no ha sigut igual en tots els municipis, i també en funció de la tipologia dels danys», ha puntualitzat la responsable de l’àrea d’Interior de la Generalitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí