Sagunt torna a licitar dos contractes d’operacions de l’EDUSI cofinançats per la Unió Europea

0
68
El projecte de la Civitas Amabilis es torna a licitar amb el mateix import, 527.173,93 euros.

La inversió total ascendix a prop d’un milió d’euros i està cofinançada al 50% pel Fons FEDER de la Unió Europea

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sagunt ha aprovat de nou la licitació per a la construcció d’un centre polivalent per a persones majors en la plaça Sant Cristofòl i l’execució de les obres de l’edifici de nova planta de la Civitas Amabilis. La inversió de totes dos actuacions ascendix a un milió d’euros, i està inclosa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de la ciutat, l’EDUSI Join Sagunt, que està cofinançada al 50% pel Fons FEDER de la Unió Europea i per l’Ajuntament de Sagunt.

En este sentit, el regidor de Contractació, Javier Raro, ha indicat sobre estes noves licitacions: «Estos projectes que anteriorment no havien pogut fructificar, els tornem a licitar amb l’objectiu que esta vegada sí que tinguen una empresa adjudicatària que els porte avant». Al que ha afegit que «parlem de dos projectes emmarcats en l’àmbit del programa EDUSI, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i que volem que tiren avant».

D’una banda, el que respecta al centre polivalent per a persones majors de la plaça Sant Cristòfol, està impulsat des de la regidoria de Majors i desenvolupat pel departament de Contractació. Després d’haver-se iniciat les obres l’any 2021 i paralitzar-se posteriorment per l’abandó de l’empresa constructora, a més d’una altra licitació a inicis de 2022 que no va fructificar, en esta ocasió s’amplia el pressupost fins als 485.000 euros.

El centre polivalent per a persones majors es tracta d’una actuació l’objecte de la qual consistix en la construcció d’un edifici en una de les parcel·les de propietat municipal per a ús sociocultural. En este centre s’habilitarà un espai ampli i adequat per a la realització d’activitats culturals i festives, com ara conferències, balls, exposicions, xarrades, teatre i tallers.

D’esta manera, la construcció d’este edifici d’ús polivalent contribuirà a pal·liar el dèficit d’espais per a persones majors. L’objectiu del projecte consistix a atendre la reivindicació dels veïns i veïnes del municipi de noves instal·lacions adequades a les seues necessitats, construint nous centres on puguen dur a terme diverses activitats socioculturals.

D’altra banda, el projecte de la Civitas Amabilis, que ja havia tingut una licitació durant 2022 infructuosa, es torna a licitar amb el mateix import, 527.173,93 euros, a causa de l’interés mostrat ara per algunes empreses constructores. Esta inversió desenvolupada pels departaments de Patrimoni Històric i Contractació, es troba cofinançada per fons propis municipals, el conveni amb Red Eléctrica de España (REE) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través de l’EDUSI Joint Sagunt, que aporta el 50 %.

Donada la necessitat d’augmentar el número i la qualitat dels espais públics oberts utilitzats per la ciutadania com a espais de realització d’activitats culturals, i a causa de l’important patrimoni cultural que Sagunt posseïx, l’Ajuntament de Sagunt veu necessari contribuir a la seua posada en valor creant espais de trobada i divulgació. Per això, es pretén la construcció d’un espai didàctic dedicat a la difusió entre la ciutadania i els turistes del coneixement sobre la cultura clàssica denominat “Civitas Amabilis”. Este nou recurs fomentarà tant la trobada ciutadana com les activitats culturals, aprofitant espais degradats i posant en valor els actius urbans de la ciutat.

Esta nova iniciativa té com a objectiu la creació d’un espai per a la divulgació cultural anomenat “Saguntina Civitas Amabilis” enfocat principalment a l’exposició de les restes arqueològiques situades en l’antiga jueria, concretament en el solar del carrer Sang Vella 6, a més d’altres elements referents a la vida en el món clàssic. Este espai es proposa com un complement de l’aula didàctica de cultura clàssica “Domus Baebia” (carrer Castell, 24) dirigida principalment a alumnes i així ampliar l’oferta de servicis culturals i turístics del municipi.

«Des del departament de Contractació ens estem bolcant per tirar avant tots els projectes, des de la problemàtica que tenim d’augment de preus i d’inflació, i esperem que estos siguen nous passos perquè els projectes que l’Equip de Govern i l’Ajuntament tenen en marxa vagen veient la llum progressivament», ha conclòs Raro.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí