Sagunt acaba la temporada estival de banys amb 122 actuacions i cap ofegament

0
967
Imatge d'un dels serveis de socorrisme prestats a la platja

Sagunt ha rebut la distinció temàtica en Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis atorgada per Banderes Blaves

El passat diumenge16 de setembre es va donar per finalitzada la temporada de banys 2018. En estos tres mesos el Servei de Salvament i Socorrisme de l’Ajuntament de Sagunt ha estat a les platges del municipi vigilant per la seguretat dels banyistes des del 14 de juny, en horari de 10 del matí a 8 de la vesprada ininterrompudament. En total s’han comptabilitzat 122 actuacions realitzades per este col·lectiu, sent la platja del Port de Sagunt la més nombrosa amb un total de 69 intervencions.

La regidora de Platges, Mónica Caparrós, ha mostrat la seua satisfacció pel bon fer dels equips de socorristes, policia local, equips mèdics, personal del punt accessible, responsables de la ludoteca, la SAG i coordinadors que “han aconseguit utilitzar els seus anys d’experiència de la millor manera possible per a formar un grup de treball eficaç i responsable”. I ha afegit que “les platges és un tot en el qual la seguretat primera però no podem deixar de costat la resta de servicis que s’oferixen i que fan que les nostres platges siguen un espai amable i accessible adaptat al gaudi de totes aquelles persones que ho requerisquen”.

Estes accions inclouen la recerda de xiquets perduts (un total de 30), assistència sanitària de suport als metges de posta (a part de les assistències sense gravetat per picades, ferides, etc.) s’han comptabilitzat 22 trasllats amb ambulància a l’hospital, 21 d’ells des de la platja del Port de Sagunt i, el més important, s’han realitzat un total de 24 rescats a la mar a banyistes amb problemes en l’aigua (alguns d’ells múltiples), sent tots ells a la platja del Port de Sagunt, i alguns de gravetat, en els quals es va comptar amb el suport del dron de salvament.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Diputació inicia l'adquisició de terrens per ampliar la CV-317 entre Sagunt i Canet

Des del consistori també es destaca que enguany Sagunt ha rebut la distinció temàtica en Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis atorgada per Banderes Blaves el que entenen “posa de manifest la qualitat de les persones que han treballat en les nostres platges este estiu”.

Finalment, Platges ha reconegut també la labor efectuada pels monitors que han prestat els seus serveis als punts accessibles tant del Port de Sagunt com d’Almardà que, malgrat les dificultats que es van produir enguany per a iniciar el servei, han demostrat una gran capacitat d’aprenentatge que s’ha demostrat en la seua labor diària, a més de que han participat en alguna ocasió en el rescat de persones amb dificultats a la mar, col·laborant així també amb els serveis de socorrisme.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here