Sagunt instal·la tanques a la platja de l’Almardà per protegir un ocell amenaçat

0
1187
Les tanques protegeixen l'au en la seua època de reproducció

Es tracta del corriol camanegre, au de xicotetes dimensions que habita les dunes del litoral i la població de la qual a la Comunitat Valenciana es troba amenaçada

La delegació de Platges de l’Ajuntament de Sagunt ha instal·lat tanques acordonades al voltant de les dunes de la platja d’Almardà per a protegir els nius del corriol camanegre. Esta xicoteta au es troba en el Catàleg Valencià d’Espècies de Fauna Amenaçades, donat que la seua població està en perill pels riscos que corren els seus ous en les dunes de les platges d’arena, el seu hàbitat principal.

La delimitació de les zones de dunes ajuda a protegir l’hàbitat del corriol camanegre i a assegurar la seua reproducció. La delegada de Platges, Mónica Caparrós, ha declarat que “amb esta acció ajudarem la població de l’ocell perquè augmente, prolifere i torne a recuperar les nostres platges”. Les tanques tenen una longitud total de 4.000 metres lineals i delimiten dunes des de la boga amb Canet d’en Berenguer fins a la costa de Corinto. La inversió en esta acció ha sigut d’al voltant de 14.000 euros.

L’època de reproducció d’esta au és entre els mesos d’abril i juliol, coincidint amb la temporada de major afluència en les platges. Açò fa que la seua població haja anat decreixent a la Comunitat Valenciana a causa de l’alteració dels sistemes de dunes, el turisme massiu, la neteja mecànica dels arenals, els esports aquàtics i les mascotes soltes en les platges.

A més de preservar el valor ecològic del litoral, Caparrós ha destacat que “en haver tancat les dunes hem aconseguit que els quiosquets i les zones d’oci puguen obrir al mateix temps, ja que no estan condicionades per la implantació del corriol, i també ens permet entrar a netejar les platges a mitjan abril, cosa que abans teníem completament vetada”.

A part d’esta acció, la delegació de Platges ha instal·lat aparcaments de bicicletes en les platges de Corinto i Almardà “per a facilitar la mobilitat i l’accés a les nostres platges”, ha dit Caparrós.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here