Sagunt tanca la temporada d’estiu amb més de 600 assistències de salvament i socorrisme a les platges


0
1188
Socorrista a una de les platges de Sagunt.

En total s’han realitzat 3 rescats a la platja de Corinto i 16 en el Port de Sagunt, però sense greus incidents

Sagunt ha tancat l’estiu 2021 amb més de 600 assistències de salvament i socorrisme a les seues  platges. Així i tot el regidor de Platges, Roberto Rovira, ha destacat que durant la temporada de platges d’este estiu no s’han produït greus incidents i, sobretot, no hi ha hagut cap víctima mortal. El regidor ha ressaltat esta absència d’incidents greus malgrat haver tingut moments d’entre 4.000 i 5.000 persones a les platges. Segons les dades del dron (registrats a les 13 hores), durant el mes de juny, la platja del Port de Sagunt va arribar a les 1.271 persones, 2.363 al juliol i 2.903 a l’agost.

«Gràcies a l’enorme esforç en prevenció, la inversió en mitjans humans i materials i la bona formació de la plantilla ha sigut un estiu sense greus incidents. En total s’ha realitzat 603 assistències sanitàries: 487 a la platja del Port de Sagunt i 116 entre Almardà i Corinto», expliquen des de l’ajuntament.

El regidor delegat del departament de Platges, Roberto Rovira, ha agraït a tots els departaments implicats el gran esforç que s’ha fet esta temporada, malgrat trobar-nos en una situació tan complicada com esta: «Gràcies al treball que s’ha fet des del departament de Platges, la plantilla de Salvament i Socorrisme, la Policia Local i la resta de serveis d’emergència, ha sigut un estiu sense greus incidents i no hem hagut de lamentar cap víctima mortal a les nostres platges. Han sigut milers i milers de persones les que diàriament han gaudit dels més de 5 km de costes que tenim, però no és una casualitat, la nostra ciutat és un exemple en gestió pública dels serveis. Gràcies a això tenim una plantilla molt ben formada, amb gran experiència i amb mitjans materials de primer nivell que poques platges poden gaudir».

Els mitjans amb els quals s’ha comptat esta temporada ha sigut una ambulància, un metge i un conductor tant a la platja del Port de Sagunt com per a les platges d’Almardà i Corinto. A més de tres quads, un per cada posta; dues motos aquàtiques i una embarcació; tres postes i nou torres de vigilància; dos drons de salvament i de control d’aforament amb intel·ligència artificial durant els mesos de juny, juliol i agost.

La plantilla de Socorrisme i Salvament ha estat formada per un coordinador de salvament, sis coordinadors de posta, sis patrons d’embarcació i 26 socorristes, 31 durant els mesos de juliol i agost.

Pel que fa als serveis, cal destacar que esta temporada el servei ha durat més temps de l’habitual, concretament un mes més, ja que normalment ha sigut del 15 de juny al 15 de setembre i, en esta ocasió, s’ha donat del 28 de maig al 26 de setembre.

Pel que fa als rescats, s’han realitzat tres a la platja de Corinto i 16 a la platja del Port de Sagunt. Cal destacar el rescat del 16 de juliol enfront de la torre 1 de la platja del Port de Sagunt, quan un home de 25 anys va entrar en parada i gràcies a la ràpida actuació dels socorristes i del servei mèdic va iniciar maniobra d’RCP i després d’usar el DESA, va recuperar el pols i va ser traslladat a l’hospital.

«Això és fruit del treball de moltes persones i entenem que la millora dels serveis de Salvament i Socorrisme no són una despesa, sinó que són una inversió per a garantir la seguretat de totes les persones que visiten les nostres platges i sens dubte el servei de Socorrisme i Salvament que tenim és, no sols un dels millors de la Comunitat Valenciana, sinó també dels millors de tota Espanya», ha sentenciat el regidor de Platges, Roberto Rovira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here