Sagunt suspén tots els actes de la Setmana Santa pel coronavirus

0
1040
Setmana Santa de Sagunt

Després de cancel·lar-se els actes previs ara se suspenen les celebracions centrals de la Setmana Santa tant a Sagunt com al Port

Sagunt ha suspés tots els actes de la Setmana Santa, tant a Sagunt com al port, segons han anunciat la Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucris i l’Associació de Confrares del Port.

Així, després de la suspensió dels primers actes previs a la Setmana Santa Saguntina, ja s’ha anunciat la suspensió definitiva de les celebracions previstes per a d’ací tres setmanes. “Ateses les recomanacions del Govern de l’Estat i al comunicat de l’Arxidiòcesi de València, ens veiem obligats a suspendre tots els actes previstos de nostra tan estimada Setmana Santa», expliquen en un comunicat La Confraria de la Pusísima Sang.

En un primer moment s’havien cancel·lat el XVI Festival de Bandes de Cornetes i Tambors Ciutat de Sagunt, algunes de les actuacions del festival de música sacra Sagunt in Excelsis, la Processó Diocesana, el Via crucis i les misses de Quaresma, l’obertura de l’Ermita de la Sang així com la replegà i lliurament del llibret i/o regal però des de la Mayoralía 2020 s’informava que la resta d’esdeveniments depenien de l’evolució de la situació, esdeveniments que han hagut de suspendre’s després de la declaració de l’Estat d’Alarma.

«A causa de la crisi del Covid-19 i atés l’estat d’alarma i recomanacions de salut pública, la Confraria ha de fer una excepció i no celebrar la commemoració de la passió i mort del nostre Senyor Jesucrist que la nostra institució realitza des de temps immemorials. El nostre compromís amb la salut pública és el més important i entenem la consternació que aprofundeix en els cors dels nostres confrares», asseguren.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Los impagos al personal de limpieza del Hospital de Requena provocan protestas

Suspensió al Port

D’una altra banda l’Associació Cultural de Confrares de la Setmana Santa de Port de Sagunt també va decidir la suspensió en la reunió celebrada dissabte passa.

“Aquesta trista i difícil decisió ha sigut presa per unanimitat dels Germans Majors de les Confraries i Germanors de Port Sagunt. Apel·lant a la responsabilitat social i en benefici de la salut del conjunt de la ciutadania de la nostra població hem pres aquesta decisió sent conscients de la situació que estem vivint”, han assegurat a través d’un comunicat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here