Sagunt supera els visitants aquest estiu als de l’any passat i frega el 90% d’ocupació hotelera

CaixaBank - MyBox

0
821
Imatge de la platja del port de Sagunt.

L’oficina de turisme del Port de Sagunt ha registrat un augment del 45% i la de Sagunt d’un 13% respecte al mateix període de l’any anterior

Les oficines de Turisme del municipi han superat les visites registrades durant juliol i agost de 2019 respecte als registres del mateix període de l’any anterior. Concretament, l’oficina del Port de Sagunt, situada en l’avinguda Mediterrani, va superar en un 45% el registre de visitants de l’estiu de 2018 i la de Sagunt, situada en la plaça Cronista Chabret, va registrar durant eixos mesos de 2019 un augment del 13% de visitants comptabilitzats en el mateix interval de l’any anterior.

D’altra banda, l’ocupació hotelera a Sagunt ofereix uns resultats superiors als obtinguts l’any precedent. En l’estadística total recopilada els mesos de juliol i agost de 2019 l’ocupació hotelera ha fregat el 90% i superat en 4 punts els resultats de 2018. Si s’observen per nuclis tant Sagunt, com al Port de Sagunt i la Platja d’Almardà han superat percentualment l’ocupació tant de l’any 2017 com la del 2018.

Oficina de Turisme de Sagunt

Referent al tipus de visitant que sol·liciten informació en les oficines de Turisme, destaca que com en anys anteriors el visitant nacional és el que té més pes, en concret un 80% enfront del 20% que correspon als visitants internacionals. L’increment de visitants estrangers en l’oficina del Port de Sagunt ha sigut d’un 78% respecte al mateix període l’any anterior, dada que és molt positiva i que indica que Sagunt està millorant la seua visibilitat fora de les nostres fronteres. El percentatge més alt este estiu correspon a usuaris locals, que cada any confien més en les nostres oficines a l’hora de sol·licitar informació turística, així com informació relacionada amb festivitats, activitats i serveis de la zona. Les procedències nacionals destacables han sigut Madrid, Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, que en este període estival ha doblat la xifra respecte al 2018, i Aragó. Quant a les procedències internacionals figuren en primer lloc França, que suposa més de la meitat del gruix de visitant estranger, Itàlia amb un 12%, Regne Unit amb un 9,11% i Holanda i Alemanya amb un 7,2% i un 5,71% respectivament.

Segons ha informat el propi departament de Turisme, l’augment dels visitants a les oficines es deu en part a la recent reforma i modernització de l’oficina de la platja ja que és molt més fàcil per al visitant visualitzar si està oberta i el nou disseny la fa més atractiva. D’igual manera, fa una setmana l’oficina de Sagunt es va pintar amb els colors de la Xarxa Tourist Info per a fer-la molt més visible i que siga fàcilment localitzable per a aquelles persones que decidisquen visitar la ciutat i hi sol·liciten informació.

Oficina de Turisme del Port de Sagunt

Quant a les demandes per part dels visitants les més popular és la relacionada amb les festivitats locals i les dels municipis confrontants, ja que en els mesos de juliol i agost se celebren les festes patronals tant a Sagunt com al Port de Sagunt, així com les de la majoria dels municipis de la comarca del Camp de Morvedre. Altres demandes habituals en totes dos oficines són les relacionades amb les activitats culturals, Festival Sagunt a Escena, oci, informació local i servicis del municipi i gastronomia. A més, en l’oficina del Port de Sagunt s’ha demandat amb molta assiduïtat informació respecte a platges, activitats esportives, transports i informació sobre València ciutat.

Per a la regidora de Turisme, Natalia Antonino, estos indicadors mostren que la visibilitat de Sagunt ha millorat, especialment en l’àmbit estatal, i això es deuen en gran manera “a la nostra aportació en les fires especialitzades i a la multitud d’activitats variades que oferim durant tot l’any, ja que com el nostre eslògan indica Sagunt es viu no solament a l’estiu”. La delegada ha destacat, també, que el bon clima de la zona i la immillorable oferta cultural, patrimonial i gastronòmica “fan de Sagunt un de les destinacions turístiques més desitjades i consolidats del panorama nacional”.

La Casa dels Berenguer manté el nombre de visitants

En referència a la Casa dels Berenguer, les dades es mantenen estables, sent els visitants nacionals els més nombrosos, destacant la Comunitat Valenciana, Aragó i Castella i Lleó. La procedència internacional majoritària és França, seguida pels Estats Units i Alemanya. D’altra banda, amb motiu de l’adhesió de la jueria de Sagunt a la Xarxa de Jueries d’Espanya, el departament de Turisme està començant a fer un seguiment dels visitants procedents d’Israel.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here