Sagunt rebrà una subvenció de 708.000 € per al Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil ‘Saguntum’

0
880
Miguel Chover i Quico Fernàndez

El programa formarà a 180 joves, persones discapacitades i col·lectius en risc d’exclusió per ajudar a la seua insrció en el món laboral

L’Ajuntament de Sagunt ha rebut una subvenció de 708.000 euros per part del Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil Saguntum. L’Alcalde de Sagunt, Quico Fernández i el Regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, han presentat les bases d’aquest programa d’ocupació que està basat en activitats formatives i itineraris integrats que el seu objectiu és el de formar i oferir una certificació professional als joves i persones amb discapacitat que en aquest moment no tinguen ocupació i no estiguen integrades en els sistemes d’educació o formació.

Amb aquests 708.000 euros, l’Ajuntament de Sagunt és la institució que major subvenció ha rebut en un projecte d’aquest tipus. Respecte a açò Quico Fernández, assenyala que s’ha aconseguit “pràcticament el 100% de la totalitat que s’havia demanat. Per tant és molt positiu i estem molt satisfets del treball que s’ha fet i d’haver aconseguit aquesta subvenció, perquè va a ajudar a moltes persones a millorar la seua situació”.

El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, assenyala que amb açò es pretén que aquests col·lectius “aconseguisquen aqueixos nivells mínims de formació per a poder acudir al món laboral amb certes garanties”.

Atenent a les professions que major contractació generen a Sagunt, aquesta formació està destinada a, com apunta Chover, formació en serveis de magatzematge, destacant cursos com el d’Activitats Auxiliars de Magatzem amb 170 hores lectives i 40 hores de pràctiques o el d’Organització i Gestió de Magatzems amb 310 hores lectives i 80 hores pràctiques. Així, com apunta el regidor, aquest projecte se centra “en una de les activitats que nosaltres considerem que té més futur dins del municipi que és la indústria almacenera”.

A més, assenyala que els cursos de formació en serveis de magatzematge
“van a tenir una transversalitat amb determinats cursos que poden ser d’informàtica, internet o anglès comercial”.

Una vegada finalitzada la formació, els destinataris rebran el Certificat de Professionalitat en Activitats Auxiliars de Magatzem, el Carnet de Carretillero i, en altres casos, també el Certificat Professional en Gestió de Magatzems.

El projecte està destinat a joves d’entre 16 i 30 anys, persones amb discapacitat i a col·lectius en risc d’exclusió social. Per a beneficiar-se de les activitats formatives i itineraris integrats, els sol·licitants no han d’estar en situació d’ocupació, ni integrats en el sistema d’educació o formació. A més, hauran d’estar inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Seran 180 les persones que es beneficien d’aquest programa, de les quals, 60 seran aturats i aturades de llarga durada i menors de 30 anys, altres 60 persones amb una discapacitat mínima del 33% i, finalment, 60 persones aturades que formen part d’un col·lectiu en risc d’exclusió social. En els tres casos, es donarà un gran pes a la representació de les dones, els qui seran 40 de les 60 persones escollides en cadascun dels grups.

Per la seua banda, cada grup rebrà una formació específica i diferenciada entre si, Miguel Chover assenyala que amb açò “es pretén que cadascun tinga la formació i orientació adequada a la seua pròpia situació social i econòmica”

El projecte es realitzarà entre novembre de 2017 i desembre de 2018, i durant els 14 mesos un equip de professionals s’encarregarà de l’adreça, gestió, suport i seguiment de tots els itineraris. Concretament seran 1 cap de projecte, 2 tècnics i 1 auxiliar de suport administratiu les persones que es contracten.

Cho​ver també ha assenyalat que: “en la manera que el nostre projecte es va a finançar, nosaltres hem de respondre de forma positiva perquè siga l’inici de moltes altres actuacions en aquest àmbit. Per tant crec que és un dia de felicitat i esperem estar a l’altura”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí